КОЙ СПРЯ ВЛАКА? /ВТОРА ЧАСТ/ ОПГ ГЕРБ Е НА ВЛАСТ – ЗА ВТОРИ ПЪТ!

КОЙ СПРЯ ВЛАКА? /ВТОРА ЧАСТ/ ОПГ ГЕРБ Е НА ВЛАСТ – ЗА ВТОРИ ПЪТ!

Един приятел, юрист, днес ми се обади и ми разказа колко безобразно е пътувал от София до Търговище. При 5 сантиметра мокър сняг, в 7 часа сутринта. Пътят е бил невъзможен – навсякъде закъсали и запречили пътя тирове, колони от автомобили, които следват снегорините. Защо снегорините не са излезли в 4 или 5 часа, не е ясно. Делото на моя приятел е било отложено, защото той е закъснял с 45 минути.
Наивно го попитах защо не е пътувал с влака, щото отдавна не съм ползвал услугите на БДЖ и не съм много наясно с приключенията с тоя транспорт. Човекът се изсмя истерично и ме попита в кой век живея. Влаковете, ми каза той, отдавна не стават за пътуване. Те са мръсни, студени, закъсняват и понякога се палят или дерайлират.
Сетих се за гигантския напън на транспортното министерство, което днес оповести, че спира 38 влака, а в близко време ще спре още 90. И пак се замислих за действията на някакви си Московски и Владимиров, герберски началници, които са взели тия съдбовни решения.
А юристът, моят приятел, ми вика: „Любак, ти не си ли даваш сметка, че тия типове извършват престъпление? И че това престъпление навлиза в периметъра на геноцида? Те закрепостяват хората по селата и градчетата. Лишават ги от правото им на свободно придвижване. Отнемат им възможността да се движат, да отидат на работа, на училище или да отскочат до общинския център, защото по селата няма аптеки? Това, ако не е геноцид, какво друго е?“.
Много въпроси ми възникнаха от тоя разговор с юриста. И като го знам, че не си е купил дипломата, много се чудя защо изобщо трябва да имитираме държава и държавност? Никой не е спрял тировете. Никой не се е разпоредил пътя да се почисти навреме. Никой не се грижи за влаковете. Нищо не е наред и не е като при нормалните хора в нормалните държави. Обаче ОПГ ГЕРБ е на власт. За втори път.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *