#КОЙ увеличи цената на тока с 10 % – Борисов, Плевнелиев, Близнашки или ДКЕВР?

#КОЙ увеличи цената на тока с 10 % – Борисов, Плевнелиев, Близнашки или ДКЕВР?

ДКЕВР, тоест Борисов, защото ДКЕВР е назначен от служебния кабинет, служебният кабинет от президента, а президентът е назначен от Борисов, увеличи тока с 10% от 1 октомври. Днес.
При този вариант ГЕРБ си измива ръцете със служебния кабинет на Близнашки, а Близнашки – с ДКЕВР, защото „уж“ това е тяхно решение. За увеличението. А наивниците очакват Борисов да стане премиер и да намали цената на тока. Мечтите са безплатни.
Президентът от своя страна се прави на ощипана булка и забрави за срещата си във Виена с шефа на EVN. Забрави и за т.нар “ американски тецове“. Ех, тези АМЕРИКАНСКИ „работи“… А че EVN съди България за 1 млрд. лева, никой не го е еня.
Впрочем, не подписа ли точно Плевнелиев договора за получаване на ток от двата ТЕЦ-а „Марица“, в качеството си на министър на регионалното развитие? Те бяха продадени на американска фирма още от Иван Костов, а Плевнелиев подписа документа, според който напълно отговарят на европейските стандарти, като е знаел, че те произвеждат ток в пъти по-скъп от този на АЕЦ „Козлодуй“. Дори се говори, че президентският му пост е подарък за „добре свършената работа“.
А бъдещите депутати се спотайват. Поне тази част от тях, която е в политическите кръгове занимаващи се с печалба от „зелена енергия“.
Народът ще плаща! Или ще протестира? Или ще протестира и плаща! Защото политическата воля се разминава с народната. А уж е демокрация – народовластие. Но си е чиста плутокрация – олигарх-о-властие.
И да не забравите на 5 октомври да гласувате за ГЕРБ. Все пак увеличението на тока с 10% е само началото. Драстичното поредно увеличение ще бъде след 5 октомври. Подарък от ГЕРБ. Стоян Тончев
zadkulisite.comКолаж: Иво Ангелов, СВОБОДЕН ЧОВЕК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *