Кой управлява АБВ – Борисов или Първанов?

Кой управлява АБВ – Борисов или Първанов?

Подадената оставка на Георги Първанов е логично следствие от вчерашното гласуване в Народното събрание, при което парламентарната група на АБВ подкрепи поемането на нов дълг в размер от 16 млрд. лева, въпреки изявленията му, че това не трябва да се прави.
Разбира се никой друг не очаква някой да оглави АБВ освен Първанов, така че има известен елемент на театралност в този жест. Никой не очаква оставката да бъде приета.
На дневен ред обаче ще бъде поставен въпросът: кой управлява парламентарната група на АБВ? Дали Бойко Борисов чрез властовия ресурс, или Георги Първанов като председател на партията. Това ще бъде ключовият въпрос, който ще се обсъжда, а не оставката.
Групата на АБВ е ориентирана прагматично, докато Първанов все пак мисли и за предстоящите през есента местни избори, за разлика от депутатите му, които заедно с обкръженията им се опитват да реализират достатъчно постове във властта. Пример за това е едно от последните назначения на Петър Сеферов за изпълнителен директор на пристанище Варна, който е син на активиста на АБВ Иво Сеферов. Това назначение илюстрира най-добре, написаното малко по-горе.Арман Бабикян, експерт по политически ПР
Агенция БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *