Кой усвои за 9 години 64 милиона долара от САЩ за укрепване на правовия ред в България

Кой усвои за 9 години 64 милиона долара от САЩ за укрепване на правовия ред в България

„Заместник-посланик Брус Бъртън говори пред представители на българската съдебна власт по случай Международния ден за борба с корупцията, който се провежда всяка година на 9 декември. В обръщението си заместник-посланик Бъртън отбеляза: „Корупцията е проблем навсякъде по света, включително в САЩ, както бихте прочели в много от заглавията в пресата. За съжаление се опасявам, че в България корупцията е достигнала кризисно ниво, което влияе негативно върху живота на всеки един гражданин. Това, което е необходимо, е политическа воля, както и професионален капацитет, за да се реализират всички антикорупционни инициативи и реформи. През последните двадесет години правителството на САЩ е предоставило финансиране в размер на 64 милиона долара за програми, предназначени да подпомогнат укрепването на правовия ред в България, в това число обучителни програми за български магистрати“.
Уникално признание на заместник-посланика на САЩ Брус Бъртън – за 12 години – Щатите са налели 64 милиона долара в различни програми за „укрепването на правовия ред в България“, хохохохо.
Очевидно обаче Бърът е сгазил лука като е споделил тази сума (представете си колко много хора са сукали от нея), защото в официалното съобщение на посолството (http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/event_12092014.html) тя отсъства.
Така де – реципиентите на тези грантчета със сигурност са възнегодували от това, че става ясно кой и как финансира техните доходи…
И само да попитам – кога САЩ решиха своя проблем с правовия ред, че да дават акъл и на нас :))Цеца АнгеловаФейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *