Колапс за туризма на България! Турция през главата на ЕС и НАТО пуска по-ниски цени само за руснаци!

Колапс за туризма на България! Турция през главата на ЕС и НАТО пуска по-ниски цени само за руснаци!

Българския туризъм това лято може да колабира напълно, след като вече е ясно, че не може да разчита на основния си пазар от Русия и Украйна заради войната, съобщи агенция „Итар Тасс“.
За сметка на това Турция оповести, че готви специални цени, за да привлече още повече руски туристи в курортите си. Новината съобщи изпълнителният директор на Руската асоциация на туроператорите Мая Ломидзе.
„В момента разработваме специални мерки за туристическата индустрия. За Русия има цял отделен раздел“, оповести пред журналисти турският министър на културата и туризма Ирфан Онал. Планира се да се подпомагат туроператорите с 6 хиляди долара за всеки самолет с туристи от Русия. Със сумата ще бъдат облекчени транспортните разходи.
Турция ще доплаща за почивката на руските туристи
Турция обмисля как да не загуби руските туристи след срива на рублата и поскъпването на туристическите пакети, съобщи Vesti.ru.
Правителството в Анкара е решило да отделя по 6 000 долара за всеки полет от Русия към Турция и обратно. Определената сума е близо 50% от стойността на полета, допълва изданието.
През лятото на 2014 год. летовниците от Русия, които са почивали в южната ни съседка са с 6% по-малко в сравнение с предходния сезон.
Именно спадът на туристите е предизвикал и властите да предприемат конкретни мерки, за да не загубят един от традиционните си пазари.
Египет също предприема редица стъпки, за да не загуби туристическия бранш от обедняването на руснаците.
Страната вече отмени визите за руснаци, а в момента се обмисля и възможността в определени туристически селища да се плаща и в рубли. Това може да стане факт още през този месец, твърди Vesti.ru.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *