КОМЮНИКЕ ОТ МЯСТОТО НА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ. РЕЗЮМЕ ОТ ДЕНЯ ОТ ТВ7

КОМЮНИКЕ ОТ МЯСТОТО НА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ. РЕЗЮМЕ ОТ ДЕНЯ ОТ ТВ7

Доживяхме и видяхме: Частен съдия-изпълнител и полиция в сградата на ТВ7. Действия напомнящи времената на най-тежки репресии и контрол над медии. Само дето поръчителите тогава свързвахме с „диктатура…” А сега? Сега е самоуправство на властта, която всъщност си е диктатура на пролетариата, събудил се тия дни в одеждите на псевдо аристокрацията или псевдо демокрация.
Днес, гледайки съдия-изпълнителя и неговия антураж, в който основно фигурират полицаи, се питаме дали някой може да защити действията на синдиците по начин, по който да им повярваме. Защо ли? Защото тази показност твърде много наподобява действията на прокурорите преди особения надзор на КТБ. Действия, които нямат за цел прилагане на закона за несъстоятелност, а да сплашат, да покажат кой е силният, да изпълнят нечия воля. По тези причини, хората като мен, които се опитват да мислят обективно, не просто основателно се съмняват, а стигат до безспорни изводи за преднамерена наказателна АКЦИЯ.
И този извод е на базата най-простото съждение, а то е: Нищо положително /за кредиторите на банката/ няма да последва от това ПЪРВО показно действие на уважаемите синдици. Вероятно положителните резултати са за поръчителите…? Кой знае. А може би за някой зад тях, такъв който иска да затвори една медия. На фона на извършеното, прекалено жалко и прекалено несъстоятелно е обяснението на Румяна Бъчварова: „Медиите също са равни пред закона. Ако има хора, които са виновни за тази ситуация, това са тези, които са заложили медията за своите бизнес и политически интереси“. Първо, защото казаното от вътрешния министър не е вярно – заложени са активи – вещи, а не медията и второ, защото дори министър Бъчварова не намери думи за оправдаване на показните действия като първа проява на синдиците. Всъщност, тук се прокрадва едно червейче на съмнение, дали всичко това не беше за да се появи вездесъщия Бойко и да разреши макар и временно случая.
Още по-жалък е шефът на Фонда за гарантиране на влоговете. Държавния поръчител на действията на синдиците, или посредника между поръчители и извършители.
И ако си позволявам да напиша всичко това, то е защото КОГАТО ЗАКОНЪТ СЛУЖИ ЗА НАКАЗВАНЕ, тогава няма закон. Когато прилагащите закона /синдиците/ не се интересуват от резултата, за който са назначени, а само от демонстрацията, тогава няма правосъдие.
Водещото в действията на синдиците е да защитят интересите на кредиторите, като извършат съдебно контролирани действия за справедлива защита. Нека си спомним, твърдеше се, че кредитополучателите са много. Дали всички плащат? Колко са тези, които бавят плащанията си. Какви са техните обезпечения? И отново, защо първо се започва с имуществото на медия.
Експертите твърдят, че синдиците са имали много други полезни ходове, включително и такива, които да гарантират запазване на обезпечението, но без да смазват медии, и без да прекратяват тяхната дейност. Няма да разсъждавам над казуса „сървър”. Защото не само старта на изземването, а всяко едно извършено по нареждане на синдиците действие е съмнително и безсмислено. Вероятно специалистите ще дадат хиляди решения. Но аз ще посоча само едно – като е толкова ценна техниката в ТВ 7 защо уважаеми синдици, просто не я описахте, не я снимахте и с протокол не я възложихте на отговорно пазене на ръководителите на медията. Та дори можехте, за гаранция, да извършите това в присъствие на нотариус. Мислите ли, че ако бяхте възложили имуществото на отговорно пазене на физическите лица – ръководители на медията, те ще я окрадат. Нали ще бъдат лично отговорни. Но тогава нямаше да има толкова много полиция, нямаше да има оръжие, нямаше да има куче? Защо, защо, защо…
Може би отговорът е в обяснението на вътрешния министър – „заложили медията за своите бизнес и политически интереси”. Кои са тези заложили…/официално това са ръководителите на медията, представлявайки кредитополучателя/ Може би те са политически противници, или са от онези, които не вярват, че „КТБ” фалира по закон, или са онези които са бизнес противници…на власт имащите. Които и да се „тези заложили…”, получиха челен удар с меч.
Като зловеща имитация на „черешката на тортата” звучи финалното за деня изявление на синдиците: „Поради големия медиен отзвук и за да се избегнат всякакви спекулации, че това е целенасочен акт срещу медия, сме указали на частния съдебен изпълнител да отложи с една седмица изпълнението, свързано с активи, заложени в полза на КТБ АД – в несъстоятелност. Това едноседмично отлагане е по изключение.”Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *