Копринка Червенкова: Вежди Рашидов е малкият Бойко – неграмотен, арогантен, невеж

Копринка Червенкова: Вежди Рашидов е малкият Бойко – неграмотен, арогантен, невеж

„Наблюдавам случващото се в българската култура повече от 30 г. Вежди Рашидов няма абсолютно никаква представа защо е министър и къде се намира“. Така журналистът Копринка Червенкова започна разгорещен спор от студиото на бТВ за качествата на министъра на културата с опонента си актьора Христо Мутафчиев. Културният критик смята, че Рашидов е умалено копие на Бойко Борисов: „На България един Борисов й стига – вторият е много”, коментира Червенкова.
Освен това изрази сериозни съмнения относно неговите умения като скулптор: „Рашидов е неграмотен, брутален, арогантен, невежа и фукльо, дори е „трапезен министър“, каза още Червенкова като посочи, че всички големи негови проекти са се провалили, но пък за сметка на това е рязал ленти пред камерите. Освен това изрази сериозни съмнения относно уменията на Рашидов като скулптор.
Мутафчиев скочи в защита на културния министър: „И на мен не ми допада, че Обама е чернокож, но е президент на Америка”, заяви той и каза, че според него Рашидов върши работа, защото:
„Работата на министъра е да бъде арогантен, да тропа по масата на Министерски съвет, за да получи средства“, ядоса се председателят на браншовия актьорски съюз и посочи, че Рашидов е уредил 5 млн. лв., необходими за театралния сезон.
По повод групата на интелектуалците, които събраха близо 1500 подписа срещу Рашидов, Мутафчиев каза, че има 10 хил. човека, които харесват министъра, но самият Вежди отказал да има подписка в негова защита.
„Не го одобрявате, защото не даде да се открадне един имот”, заяви Мутафчиев.“За какъв имот намеквате вие? Това изобщо не ме интересува“, контрира Копринка Червенкова. Тя вбеси Мутафчиев с твърдението си, че театърът е в чудовищно просташко състояние, коментира бТВ. източник: Гласове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *