КОРУПЦИЯТА Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ. КОРУПЦИЯ, ОБЛЕЧЕНА ВЪВ ВЛАСТ

КОРУПЦИЯТА Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ. КОРУПЦИЯ, ОБЛЕЧЕНА ВЪВ ВЛАСТ

Нищо не може да се промени в България, след като корупцията е превърната в печеливш бизнес. Какви реформи ще правят, какво здравеопазване, каква съдебна система, какво образование, какво ще строят още, какво ще санират?! Ало, КУКУвици, нямаме нужда от реформи, при положение, че парите пак ще изтичат по нечии джобове, вместо да се разходват по предназначение!
КОРУПЦИЯТА Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА! Защото в момента няма никакви наченки на борба с нея. Корупцията се стимулира по всички възможни начини. Това е големият проблем на България и българите. Проблемът вече е ПСИХОЛОГИЧЕСКИ. Никой не вярва, че в тази страна може да се живее прилично, докато парите се изкарват по честен път – с работа. Затова всеки гледа да прекара откъдето каквото може, по-бързо и възможно в по-големи размери. За съжаление, корупцията се приема за нещо естествено и нормално в нашето болно общество.
Вижте детските градини, училищата, университетите, болниците – там всичко може да се случи с пари под масата. Така е и по-високите етажи на властта. Искаш обществена поръчка – кихаш. Искаш детето ти да бъде записано в детска градина – кихаш. Искаш докторът да ти обърне внимание – кихаш. Искаш фирмата ти да бъде субсидирана по европейска програма – кихаш. Дори общински съветници си нанасят удари под кръста – кой да вземе градските тоалетни чрез подставено лице. Всички са свикнали нещата да стават с „кихане“, защото не им се чака, защото не искат да бъдат равни с другите и защото се приемат за нещо повече от останалите; защото не вярват, че нещата могат да се случат и по-нормалния начин. От другата страна пък са свикнали да им кихат. И нарочно се бавят, моткат, спъват те – за да им „кихнеш“. Изобщо, всичко в България е КОРУПЦИЯ и ШУРОБАДЖАНАЩИНА!
Ако някой иска наистина да прави реформи, първо трябва да започнат в главата му – с промяна на начина на мислене. От правораздавателните органи се очаква да заработят и хванат в корупция кметове на големи общини. ОСОБЕНО КМЕТОВЕТЕ НА ЧЕРНОМОРСКИ ОБЩИНИ, защото там са СХЕМИТЕ С ГОЛЕМИТЕ ПАРИ. Да не бъдат подминати министри, премиери, ЗА ДА ПОВЯРВАТ ХОРАТА, ЧЕ МОЖЕ, ЧЕ НЕЩО СЕ СЛУЧВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ЗАПОЧВА ДА ИЗЛИЗА ОТ ТИНЯТА. Тогава ще се стреснат властимащите, че не са недосегаеми. Най-малкото, ще се изгради психологическа бариера преди всеки опит за лично облагодетелстване.
Това е основният проблем на България – КОРУПЦИЯТА. Корупция на всички нива и в огромни размери, облечена във власт. И, докато не се преборим с нея напълно или поне не бъдат намалени мащабите й, ще продължим да затъваме в блатото „България“.Стоян Тончев
www.zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *