„Костенурките нинджа: Пълен хаос“ изпревари „Барби“ и „Опенхаймер“ в киносалоните у нас

„Костенурките нинджа: Пълен хаос“ изпревари „Барби“ и „Опенхаймер“ в киносалоните у нас

© Paramount Pictures

Премиерата на новия филм за костенурките нинджа се състоя на 11 август и само за няколко дни застана начело на боксофиса в България

Дневник Експрес

Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17 часа.

window.dnevnik.eventPush(‘newsletter_form_impression’, {‘newsletter_number’:’2′,’newsletter_name’:’Дневник Експрес’});

Новият филм „Костенурките нинджа: Пълен хаос“ пренареди зрителския интерес у нас и изпревари хитовите заглавия „Барби“ и „Опенхаймер“. Премиерата му се състоя на 11 август и само за няколко дни застана начело на боксофиса в България. Филмът, който отново разказва за Леонардо, Донатело, Рафаело и Микеланджело, но вече в тийнейджърския им период, е гледан от 12 556 зрители и има 132 667 лв. приходи. Костенурките нинджа се завръщат подмладени на големия екранНа второ място се нарежда „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан, който вече почти месец е в кината. За тези няколко седмици на екран филмът е гледан вече от 151 094 зрители и има 1 903 004 лв. приходи от продажбата на билети.Трета позиция заема екшънът „Мега звяр 2: Падината“, който миналата седмица оглави боксофиса у нас. За двете седмици на екран новият филм с Джейсън Стейтъм събра 43 836 зрители и има 573 786 лв. приходи.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1611834613314-0’); });

Чак на четвърта позиция се нарежда „Барби“, който е напът да се превърне в най-касовия филм за 2023 г. Лентата на Грета Гъруиг е гледана от 173 624 зрители, а приходите от билетите за месец са 1 926 349 лв.Не така обаче изглежда боксофиса на Северна Америка, където „Барби“ заема първото места вече четвърта седмица. Продукцията продължава да постига грандиозни успехи и реализира приходи от 33.7 млн. щатски долара за четвъртата седмица от премиерата си. Филмът с Марго Роби и Райън Гослинг има приходи от общо 500 млн. щатски долара в Северна Америка и премина границата от 1 млрд. щатски долара в света. Само 17 дни след премиерата филмът „Барби“ спечели над 1 млрд. долараВторото място заема „Опенхаймер“ – вторият филм от т.нар. феномен „Барбихаймер“. Приходите от него са 18.8 млн. щатски долара за уикенда и общо 264.3 милиона щатски долара в Северна Америка и близо 650 млн. долара в световен мащаб.Продукцията „Костенурките нинджа: Пълен хаос“, която оглави боксофиса в България, заема трето място в Северна Америка. За уикенда филмът реализира приходи от 15.6 млн. щатски долара на вътрешния пазар и общо 94.7 млн. долара в световен мащаб.

 

Източник Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *