Костов от Франкфурт: Големият въпрос е как да спрем Марио Гьотце

Костов от Франкфурт: Големият въпрос е как да спрем Марио Гьотце

Костов от Франкфурт: Големият въпрос е как да спрем Марио Гьотце

Наставникът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди големия утрешен мач срещу Айнтрахт Франкфурт в плейоф-реванш от Лигата на конференциите.

„Сините“ стигнаха до равенство в първия мач в София и сега ще се опитат да поднесат една от сензациите на турнира срещу шампиона в Лига Европа от 2022 година.

Костов е катеогирчен, че Левски ще е по-малко напрегнат отколкото първия мач и че отново ще разчита на фланговите си атаки. Освен това наставникът отличи световният шампион Марио Гьотце като основна заплаха от противника, която ще трябва да бъде спряна.

„Искам да изкажа съболезнования на близките и роднините на починалите наши фенове след първия мач.

Първият мач на нас ни дава основание да вярваме повече в нашите възможности. Самите наши играчи осъзнаха това и се надявам утре да положим максимални усилия не да изиграем един добър мач, който да се забрави, а напротив – ще положим всички усилия да елиминираме отбора на Айнтрахт, знаейки с кого играем.

Ние се повлияхме от емоциите, тъй като те бяха приятни. При такава атмосфера играхме нелош футбол и това ще даде повече дух. Вече усещам спокойствие в тях. Няма да бъдем толкова напрегнати, както в първия мач.

Не мисля, че трябва да бъдем третирани като фаворит. Концентрирани сме да се представим най-добре. Не искам да сме зависими от неприятностите на нашия противник. Имахме време да се подготвим, за разлика от Айнтрахт, тъй като те имаха мач през уикенда. Въпросът е как да се справим с фланговата игра на противника. Взели сме мерки как да предотвратим неприятности по фланговете на нашия отбор.

Не е тайна за никого, че нашата игра е базирана на фланговите атаки. Така, както те са взели решение как да противодействат на нас, така и ние сме взели. Големият въпрос е как да спрем на този велик играч Гьотце. Той е навсякъде и от него произлиза почти всичко в техните атаки.

С жълта екипировка ще бъдем утре – това ще е изненадата. Всеки готви отбора си така, че да изненада противника. Винаги търсим да уловим моменти, с които да изненадаме противника. Подготвени сме достатъчно добре за утрешния мач.

Всичко влиза в плановете. Това е мач на елиминации, така че сме готови и за 120 минути, и за дузпи“, заяви Костов.

 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *