Коя е закуската, която Мишел Обама винаги би предпочела?

Коя е закуската, която Мишел Обама винаги би предпочела?

Коя е закуската, която Мишел Обама винаги би предпочела?

Мишел Обама може и да се е хранила в Белия дом, на официални държавни вечери, както и в ресторанти по целия свят, но изборът ѝ не винаги е бил толкова авантюристичен.

В подкаста „Your Mama’s Kitchen“, воден от журналистката Мишел Норис, бившата първа дама обсъди десетилетното си отвращение, което изпитва към уж най-важното хранене за деня – закуската.

„Бях доста придирчива в храненето си. Не закусвах. А брат ми ме мислеше за луда“, така започна разказа си тя. „В неговото меню задължително присъстваше закуска, защото беше спортист. Сутрин на масата имаше – зърнена закуска, последвана от бъркани или пържени яйца, с много препечен хляб и бекон.“

По-натам в интервюто Мишел добавя, че „всички от семейството й са закусвали, освен тя, защото презирала тази част от сутрините“.

Спомените на първата дама за храната включват отчаяните опити на майка ѝ – Мариан Робинсън, да „принуди“ дъщеря си да яде. Въпреки това Мишел е била „много упорита“ и вместо това е избрала нетрадиционно сутрешно хранене: фъстъчено масло и желе върху хляб.

„Ядях това, докато не отидох в колежа“, казва тя. „Беше нещо като компромис, който направих с майка ми, защото в него има протеин.“

Макар да е яла сандвичи, тя признава, че в края на краищата обикнала яйцата.

А за ястията, които „са като вкъщи“ госпожа Обама категорично застава зад „червения ориз“. „Баща ми го обожава, по-сухо е, но е толкова ароматно“, разкрива тя.

Мишел е известна с ангажимента си да гарантира, че здравословната храна е широко достъпна за всички американци. Всъщност по време на управлението на бившия президент в Белия дом тя въведе „Да се движим“ – група за здравословно хранене, която се бори със затлъстяването при децата.

Нейната страст да проправя здравословен път на младите американци е повлияна от собственото ѝ детство. Тя казва, че целият ѝ „житейски път“ е бил повлиян от кухнята – от това да бъде майка до това да е „влиятелна първа дама“.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *