Край на депутатската ваканция, парламентът започва работа в 9.00 часа

Край на депутатската ваканция, парламентът започва работа в 9.00 часа - 1

Край на депутатската ваканция, парламентът започва работа в 9.00 часа

Депутатите се събират днес, точно в 09:00 ч. на първо заседание след лятната си ваканция, предаде dariknews.bg. Есенният парламентарен сезон стартира и на ново, но реално старо работно място – в сградата на площад Александър I (бившия партиен дом) заради много нужен ремонт на традиционната сграда.

Народните представителите ще започнат с парламентарен контрол и изслушване на министри.

Промени в Наказателния кодекс, военната помощ и евентуален „ремонт“ на Изборния кодекс са сред предстоящите задачи пред депутатите.

Депутатите веднъж прекъснаха ваканцията си това лято, като се събраха и набързо приеха промени в Закона за защита от домашното насилие след фрапиращия случай от Стара Загора и обезобразената с макетно ножче Дебора Михайлова.

Предстои да стане ясно и дали ще има лидерска срещу между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, след като си отправиха взаимни критики задочно.

Според председателя на парламента Росен Желязков организацията в новата сграда ще е много по-оптимална, защото на едно място ще бъдат и комисиите, и парламентарните групи, и ръководството на парламента, а има и доста по-съвременни и добри условия за работа.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *