Край на спекулациите: Хамилтън и Ръсел преподписаха с „Мерцедес“

Край на спекулациите: Хамилтън и Ръсел преподписаха с "Мерцедес"

Край на спекулациите: Хамилтън и Ръсел преподписаха с „Мерцедес“

Двамата пилоти на „Мерцедес“ – Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, подписаха договори за още две години.

Суперзвездата Хамилтън ще навърти в отбора общо 13 години и ще се състезава там след 40-ия си рожден ден.

Ръсел се присъедини към „сребърните стрели“ през миналата година и ще кара съответно в третия си и четвъртия си сезон там.

През тази година и Хамилтън, и шефа на отбора Тото Волф бяха категорични, че новата сделка е въпрос на време, но все пак имаше сериозни спекулации за напускане на седемкратния световен шампион.

Говореше се дори, че той преговаря за сензационно преминаване в директните конкуренти от „Ферари“.

Въпреки доминацията на „Ред Бул“, Хамилтън е категоричен, че още има глад за успехи и иска да се бори за световни титли.

„Да стигнеш върха не става за един ден и ти трябва отдаденост и здрава работа. За мен е чест да влизам в историята с този невероятен отбор. Никога не сме били по-гладни за успехи отсега. Учим се от всеки успех, но и от всеки неуспех.

Продължаваме да преследваме мечтите си и да се борим независимо от предизвикателствата. Ще печелим отново. Благодарен съм на отбора, който ме подкрепяше на и извън пистата. Историята ни не е завършила и искаме да постигнем още много заедно. Няма да спрем докато не се случи“, каза Хамилтън за официалния сайт на отбора.

25-годишният Ръсел добавя: „Израснах с този отбор откакто се присъединих към програмата за развитие през 2017-а. Това е моят дом и е страхотно да удължим отношенията си до 2025-а. След като дойдох в тима през миналата година, исках да възнаградя доверието на Тото и на останалите хора в отбора. Направихме някои важни стъпки през последните 18 месеца и ще ставаме още по-силни“.

 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *