Криминалист за убийството на Алексей Петров: Или се касае за два изстрела, или двама стрелци

Криминалист за убийството на Алексей Петров: Или се касае за два изстрела, или двама стрелци

„Или се касае за два изстрела, или е имало двама стрелци. Третият вариант е да е стреляно с по-голям калибър оръжие, което просто да е пронизало жертвата и да е ранило жената, но това е спекулация и тепърва ще се изясняват нещата“, каза криминалистът Иван Савов в студиото на bTV по повод покушението срещу Алексей Петров.

Според него има специфика в начина, по който е извършено убийството и е ранен и втори човек.

„Поръчково убийство, деяние, което е планирано и то доста добре и внимателно. Основното нещо е да се изследват и изолират неговите навици – маршрут на придвижване, време, при което има навика да се прибира и излиза от дома си и места, където е уязвим“, допълни Савов.  

По думите му охраната не е очаквала това.

„Той е бил с охрана, която обаче не е допринесла с нищо за неговата сигурност. При изстрел с дълго оръжие карабина от дистанция по-голяма от 80-100 м от достатъчно добре обучен стрелец, дори темето на главата му да е било видимо е напълно достатъчно, за да бъде ликвидиран“, каза още криминалистът. 

Според Савов ще бъде много трудно да бъде установен извършителят на убийството.

„Когато се касае за подобен вид престъпления обикновено физическият убиец е човек, който е подготвен и това не му е първото такова деяние. Най-вероятно човекът е бил подготвен, чакал го е автомобил, с който бързо е успял да излезе от периметъра. 100 метра радиус около жертвата е достатъчно голям периметър, за да може сравнително бързо човек да се изнесе много преди да дойдат Спешна помощ и службите“, коментира Иван Савов.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *