„Крия се, човекът, който ме заплашва, е на свобода“ – Пред bTV говори залята с киселина жена

„Крия се, човекът, който ме заплашва, е на свобода“ – Пред bTV говори залята с киселина жена

8 години затвор за заливане със сярна киселина. Присъдата е на Софийския районен съд за нападение преди две години. Докато физическият извършител е в затвора, жертвата твърди, че поръчителят още е на свобода.

Пострадалата е млада жена. Заплахите към нея продължават, а арестуван за тях няма.

Жената героиня в репортажа се страхува за живота си. Затова ще скрием лицето ѝ. На 17 юни 2021 година сутринта тръгва на работа. 

Жертвата е нападната, докато се качва в личния си автомобил, първо е ударена с юмрук в главата, а след това е залята със сярна киселина в лицето.

„Чух псувни по мой адрес, удар, заливането, после ме блъскаха отзад в тила с юмруци“, разказва тя.

При удара с юмрук инстинктивно вдига ръка и така – пораженията от киселината са минимални. Няколко месеца след нападението има задържан, а вече е и осъден на 8 години затвор на първа инстанция.

„Деянието е извършено с особена жестокост, в условията на опасен рецидив“, казва в становище Софийският районен съд.

Мъжът има осем присъди зад гърба си. Въпреки че е в Софийския централен затвор, успяхме да говорим с него по телефона.

А. Д. В., признат за виновен от СРС за нападението: Не казвам, че съм аз, не съм ви казал, че съм аз, но искам да ви кажа, че това е случай на сплашване. Знам кой е поръчителят, знам и кой е извършителят.

И кой е поръчителят, и кой е извършителят?

А. Д. В., признат за виновен от СРС за нападението: Е, няма значение.

Въпреки присъдата, за младата жена страховете остават. Смята, че зад нападението стои бившият ѝ приятел.

„Казах на този човек, че пътищата ни вече е редно да се разделят. Първо нахлу вкъщи, остави ми всевъзможни бележки – дори написани на ръка лично със заплахи – в печката, в микровълновата, в пералнята“, разказва жертвата.

Следват съобщения – основно чрез имейл.

„Интензитетът е смазващ, на ден по единия ѝ имейл адрес са пристигали по над 10“, обяснява адвокатът на нападнатата жена Тодор Йонев.

bTV разполага с част от тях. Заради уважение към жертвата и употребата на нецензурни думи няма да бъдат публикувани.

Заплахите продължават и досега. Още през август 2021 година по случая има образувано досъдебно производство за системно следене на лице в условията на домашно насилие.

„Чака се заключението от техническа експертиза, която да установи дали съобщенията идват от определени устройства. В случай че се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице, то ще бъде привлечено към наказателна отговорност“, казват от Софийска районна прокуратура.

Експертизата е назначена преди повече от 10 месеца и все още не е готова, а жертвата на насилие продължава да се крие от човекът, изпращаш ѝ заплахи. 

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *