Кръгла маса в Замъка „Влюбен във вятъра“ ще дискутира потенциала на туристическите атракциони

Кръгла маса в Замъка „Влюбен във вятъра“ ще дискутира потенциала на туристическите атракциони

Замъкът „Влюбен във вятъра” ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Приносът на туристическите атракциони в създаването на устойчиво развитие и просперитет на регионите в ЕС”. Форумът, който ще се проведе на 22 август от 17 часа, е провокиран от класацията на сайта EUROPEAN BEST DESTINATIONS, популяризиращ вече 10 години най-добрите европейски дестинации. Гордост за България и за черноморския регион е, че сред номинираните 20 за изключително престижната титла „Най-добра европейска дестинация 2017“, Созопол заема шеста позиция, след Порто, Милано, Гданск, Атина и Сан Себастиан. Тази класация е определена с гласовете на 426 859 представители от областта на туризма в Европа. Созопол, който е един от най-старите градове в Европа е събрал в социалните мрежи най-голям брой положителни коментари. Повечето са от чуждестранни туристи, удивени от красотата на морския ни курорт.
Замъкът „Влюбен във вятъра” е единственият по рода си атракцион в България и е включен в две от категориите на онлайн класацията World Best Destinations /Най-добри световни дестинации/. Това са: „Най-добро място за сватба” и „Мистериозни места”, в които също зае челни позиции.
Високото отличие за Созопол е до голяма степен и признание за Замъка „Влюбен във вятъра”, който има специфичен принос за голямата атрактивност и популярност на региона. През 2016 г. магията на българския замък спечели десетки хиляди гласове в онлайн класацията на организацията на най-добрите европейски дестинации и го постави в ТОП 5 на най-красивите замъци на Стария континет.
В дискусията за потенциала на атракционите при популяризиране на туристическите дестинации са поканени да участват:
*Максимилиан Льо жьон/Maximilien Lejeune/ Президент на EUROPEAN BEST DESTINATIONS/ Европейската организация на най-добрите европейски дестинации/ – Brussels,
* Хенинг Крипендорф /Henning Krippendorf/ от организацията за туристически лидери SKAL
* Mинистърът на туризма Николина Ангелкова
* Mинистърът на културата Боил Банов
* Стефан Шарлопов –председател на Българския съюз по балнеология и СПА
* Иван Иванов – член на УС на Българсkата Туристическа Камара,
* кметове на черноморски общини, общественици, журналисти и др.
Дискусията ще бъде от особена важност за допълване и развитие на концепцията за бъдещето на българския туризъм, като една от най-проспериращите индустрии в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *