Кръговото кръстовище на входа на Поморие – поредният гаф с марката „ГЕРБ”

Кръговото кръстовище на входа на Поморие – поредният гаф с марката „ГЕРБ”

Община Поморие се превърна в място, където всеки докопал властта може да експериментира на воля обърканите си представи за добро управление. Поредното безумие с марка „ГЕРБ” е факт – временното кръгово кръстовище, което е изградено на входа на Поморие и прилича на леген, вероятно ще остане постоянно. Задръстванията и оплакванията на шофьорите – също са факт. А цената на безумието е загадка.
„Лего-конструкцията“, която „уж” трябва да облекчава трафика, представлява демонтируеми бетонни блокчета, оцветени в жълто и черно, и няколко лампички.
Кръгово кръстовище на път с по-малко от три ленти е нелогично, а в случая, след реформата, е почти невъзможно преминаването на два автобуса и/или камиони едновременно. Радиусът на кръстовището не е съобразен с минималния радиус на завиване на превозните средства. Освен това, пълното безумие на входа на Поморие се намира на най-натоварения участък през летния сезон от републиканската пътна мрежа – „Бургас-Варна”. Трафикът през туристическия сезон е засилен и заради пристигащите и заминаващите летовници от/за Летище – Бургас, намиращо се на 5 км от „мястото на събитието“.
Съоръжението е наблъскано с пътни знаци / един вече е съборен/, които още повече объркват шофьорите, а непосредстената им близост с „кръговото” ги лишава от възможност за бърза реакция. Предпоставките за ПТП-та са много.Остава само да се молим да няма жертви, защото катастрофи ще има
При изграждането на „кръговото” бе забелязан зам.-кметът по строителство Кунчо Гайдов, който се шматкаше на строителната площадка, надянал зелена сигнална жилетка. Което не оставя доза съмнение, че всичко се извършва под патронажа на кмета на Бойко Борисов в Поморие – Иван Алексиев и ,естествено, на гърба на данъкоплатците. А иначе, проектът се изпълнява от Агенция „Пътна инфраструктура”. Както се казва в една българска поговорка „на чужд гръб и сто тояги са малко”. Та, така и в Поморие. „Бой” до дупка по и без това изтънелия джоб на поморийци. Поредното „архитектурно” недоразумение на „гения”, транспортен инженер , зам-кмет по строителство, Кунчо Гайдов, е видимо. Нека отбележим за непосветените, че Кунчо Гайдов е завършил техническия университет „Ангел Кънчев” – Русе, със специалност „Технология и управление на транспорта. Транспортна инфраструктура. Безопасност на движението.”
Май, крайно наложително е Кунчо Гайдов /зам.-кмет по строителство в Община ГЕРБ – Поморие/ да си отвори лекциите от студентските години и да започне да преговаря! А прочетеното да упражнява в двора си, на собствени разноски, докато се научи. Защото това не е първото му творение……Прекръстете се!
При управлението на общинския кмет Иван Алексиев в Поморие беше изградена „Синя зона”. Тя струва на поморийци 250 хиляди лева. Експериментът „танцува” само едно лято, след което бе отменен под граждански натиск и възмущението на туристи. В малък град като Поморие необходимостта от „синя зона” е нулева, но нали се усвоиха едни пари?! Вече няма „синя зона”, но ги няма и 250 хил. лв.
Въпреки недоволството на съгражданите си, и пак на своя глава, кметът Иван Алексиев реши да направи велоалея за 150 хиляди лева, която последва съдбата на синята зона. Световната тенденция е автомобилните платна да бъдат разширявани с цел предотвратяване на ПТП-та и задръствания, но не и в Поморие. Зам.-кметът по строителство Кунчо Гайдов отново беше в стихията си на транспортен инженер. В поморийския случай платното беше стеснено , за да бъдат усвоени някакви си 150 хиляди лева за направата на „велоалея” – гумени колчета и боя.
Друг експеримент на гербаджийския кмет, неговия екип и общинските му съветници от герб, с мнозинство в Общинския съвет плюс два гласа на РЗС, пак за да бъдат усвоени едни 60 хиляди лева, е архитектурното недоразумение в центъра на града, наречено „фонтан”. Нищо, че на 200 метра от него, в двете посоки, има вече два шадравана. Явно за кмета не са достатъчни.
Брегоукрепването „на Алексив” на стойност 1 милион и 52 хил. лв също се руши!
На фона на всичко това Община Поморие е с многомилионен банков заем, изтеглен от кмета на ГЕРБ в началото на мандата му. А сега е на път да провали и туристическия сезон. През лятото градът ще бъде разкопан, а жителите и туристите – подложени на воден режим.
Кметският екип и общинските съветници на ГЕРБ ще поемат ли солидарно финансовите загуби от некомпетентните си решения, липса на опит и знания?Отговорът е ясен – не!, но идват избори.ЗАД КУЛИСИТЕ.coм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *