Кулеба към критиците на украинската контраофанзива: Замълчете!

Кулеба към критиците на украинската контраофанзива: Замълчете! - 1

Кулеба към критиците на украинската контраофанзива: Замълчете!

Украинският външен министър, Дмитро Кулеба, разкритикува днес опонентите на стратегията на Киев в контраофанзивата срещу руската инвазия и ги призова „да замълчат“. Той обвини критиците в недооценяване на жертвите и усилията на украинския войник.

На среща на външните министри на ЕС в Толедо, Кулеба заяви: „Критикуването на бавните темпове на контраофанзивата е равносилно на това да плюеш в лицето на украинския войник, който всекидневно жертва живота си, като напредва и освобождава километър по километър украинска земя.“, предаде БТА.

Този коментар идва след статия в „Ню Йорк таймс“ през миналата седмица, цитираща западни официални лица, които критикуват бавния напредък на контраофанзивата и насочват внимание към наличието на голям брой войници на неподходящи места в Украйна.

Кулеба предизвика критиците, като им предложи да посетят Украйна и да опитат сами да освободят дори един квадратен сантиметър на украинска земя. Той изрече тези думи в контекста на голямата постоянна опасност и риск, пред които са изправени украинските войници във всеки един момент в борбата за собствената си територия.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *