Кулеба: Украйна има намерение да възстанови и укрепи връзките си с Африка

Кулеба: Украйна има намерение да възстанови и укрепи връзките си с Африка - 1

Кулеба: Украйна има намерение да възстанови и укрепи връзките си с Африка

Украйна има намерение да възстанови и укрепи връзките си с Африка, с цел да намали руското влияние в този регион, заяви министърът на външните работи на Украйна, Дмитро Кулеба, в интервю за Франс прес.

Украинското правителство предприема систематични стъпки, за да възстанови дипломатическите отношения с африканските страни и да изгради по-тесни и дългосрочни партньорства, подчерта Кулеба.

Той подчерта, че многогодишното отсъствие на активност в региона се стреми да бъде наваксано, а Украйна ще работи усилено за подобряване на отношенията си с Африка.

Кулеба също така изрази загрижеността си, че Русия използва техники като заплахи, страх и корупция, за да задържи влиянието си в Африка. Той спомена също, че Русия използва и паравоенната група „Вагнер“ и пропаганда за постигане на своите цели.

В интервюто Кулеба също така заяви, че Украйна е предоставила гаранции, че няма да използва предоставеното от западните страни оръжие на руска територия.

Относно военните операции, водени от Украйна, Кулеба поясни, че целта е освобождаване на цялата територия на страната от руското влияние, независимо от продължителността на операциите. Той подчерта, че Украйна ще се бори за освобождаването на територията си до границите от 1991 г.

Министърът завърши, че не усеща натиск от страна на западните съюзници да ускори военните действия срещу руската агресия.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *