Къде е асфалтът за 2,3 милиона лева в община Поморие?

Къде е асфалтът за 2,3 милиона лева в община Поморие?

Пътната настилка на територията на община Поморие е в окаяно състояние. Дупките са навсякъде. Вместо да бъдат попълнени, те се множат като хлебарки. В града новоасфалтирана е улица „Рибарска“, а наскоро направиха по спешност друга улица в кв. „Св. Георги“, май по роднинска линия. Останалите се закърпват понякога, но не всички, като снимката на пътната мрежа наподобява повече на ситуация след бомбардировкa, отколкото на след „успешно“ приключил туристически сезон.
Иначе за събиране на данъци и такси се изпращат частни съдебни изпълнители!
Граждани питаха „Зад кулисите“ „защо не пишете нищо за улиците на Поморие“. Ето, питаме кмета на община Поморие от ГЕРБ: Защо няма един метър права и гладка настилка, а целият град е прорязан от прагове и неравности?
Поморийци се жалват, че автомобилите им се разбиват от лошата пътна настилка, шофирането е стресово, заради постоянните опити да се избегнат „препятствията“, а това е предпоставка за ПТП-та. Същевременно плащат високи данъци за автомобилите си, без да получават нормални условия за шофиране.От финансовата проверка на Държавната агенция за финансова инспекция разбираме, че община Поморие е дала 2,3 милиона лева за „Текущ ремонт и поддържане на пътища и улици на територията на община Поморие“. (виж тук) В хода на проверката финансовият инспектор е установил нарушение при проверка за законосъобразност на възлагане на обществена поръчка през 2012 г. по рамково споразумение с предмет:“Текущ ремонт и поддържане на пътища и улици на територията на община Поморие“ на стойност 2,3 милиона лева /без ДДС/. Установено е, че след проведена открита процедура по реда на ЗОП не е подадена информация до Агенцията по обществените поръчки за вписване в Регистъра на обществените поръчки.Питаме: Къде е асфалтът за 2,3 милиона лева на територията на община Поморие? Колко пари е отпуснала Община Поморие за ремонт и поддържане на пътища и улици за 2013-2014 г.??
Друг помориец се жалва от пътя Поморие-Каменар:“Знам, че за ремонт на пътната отсечка Поморие – Каменар са похарчени 164 000 лева миналата година. Само не зная какъв микроскоп е нужен, за да се види този „ремонт“?!“
Излиза, че в Поморие се имитира закърпване на вътрешните и междуселищните пътища, от което след месец няма и помен, и едно боядисване на пътната маркировка, която се отмива от дъждовната вода.Къде е асфалтът за 2,3 милиона лева??
Вероятно общинското ръководство ще се оправдае с изпълнението на проекта за водния цикъл, но и улиците извън проекта са в същото окаяно състояние.На снимките: Иван Алексиев /кмет на ГЕРБ/ и Кунчо Гайдов – зам.-кмет по строителство, инфраструктура, транспорт… и чисто новата му кола.Zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *