КЪМ ДИРЕКТОРА НА БАБХ: Г-Н ИЛИЕВ, ВИЕ НЕ СТЕ ХУМАНИСТ И НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА РЪКОВОДИТЕ ПОВЕРЕНАТА ВИ ИНСТИТУЦИЯ

КЪМ ДИРЕКТОРА НА БАБХ: Г-Н ИЛИЕВ, ВИЕ НЕ СТЕ ХУМАНИСТ И НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА РЪКОВОДИТЕ ПОВЕРЕНАТА ВИ ИНСТИТУЦИЯ

Току-що разговарях с един чиновник – Дамян Илиев – директор на БАБХ. Та, го попитах: вярно ли е това, че по тяхно решение са евтаназирани – демек, умъртвени четири кончета и две кучета, които са били спасени от доброволци, жертвали и пари, и време, за да свършат едно добро дело по време на Коледните празници? Отговорът му беше, че Законът го налага и те са действали в съгласие с него. Каза го с тон на раздразнение, от страна на човек, несвикнал да му се нарушава спокойствието. Каза го с бездушието на един от хилядите чиновници, решили, че имат правото да ползват институциите, за да покажат колко са велики и им е позволено да тъпчат всичко под краката си.
Това, което пропусна да каже обаче е, че има сигурно стотици нечипирани и непрегледани животни, които явно не представляват някаква опасност, след като няма епидемия. Пропусна да каже, че Законът се прилага от тях и тяхна е преценката дали тези животни са били някаква заплаха. Пропусна да каже, че Законът не налага да си бездушен чиновник с мутренско отношение към всичко човешко. Пропусна да каже, че са нанесли удар върху добрината на тези доброволци и са се изгаврили с тях.Г-н Илиев, какъв човек сте вие? Въобще човек ли сте?
Сега аз да ви кажа на Вас: Вие нямате нормални човешки качества, не сте хуманист и не заслужавате да ръководите поверената ви институция. Това го казва моят закон.Ерджан Ебатин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *