Лизо също ще осъди танцьорките, които я обвиняват в тормоз

Лизо също ще осъди танцьорките, които я обвиняват в тормоз - 1

Лизо също ще осъди танцьорките, които я обвиняват в тормоз

Драмата с обвиненията срещу Лизо за създаване на токсична работна среда и тормоз над танцьорки, която стигна чак до съда, се заплита все повече. Сега изпълнителката отвръща на удара, като планира да подаде собствена жалба в съда срещу бившите си служителки, информира Tialoto.bg.

След като певицата бе обект на обвинения от няколко свои бивши танцьорки за предполагаем сексуален, расов и религиозен тормоз, както и създаване на токсична работна среда по-рано този месец, адвокатите ѝ се активизираха и смятат да подадат жалба от името на пищната изпълнителка, обвинявайки танцьорките в лицемерно отношение.

В сряда, 23 август, адвокат Марти Сингър сподели снимки със списание People, на които се виждат ищците Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес. Според представителят на Лизо, те изглеждат щастливи зад кулисите с изпълнителите от кабаретното шоу Crazy Horse, които танцуват голи до кръста в бар в Париж. Предполагаемата случка е от 5 март 2023 година, а в жалбата, подадена от Ариана, Кристъл и Ноел се твърди, че те са били принуждавани да присъстват на представлението и да докосват танцьорите.

Dancers suing Lizzo react to her plan of countersuing them in new statement from their lawyer to Page Six:

“Lizzo’s threat to countersue for malicious prosecution is an insidious attempt at intimidation and delivers a chilling effect to all harassment victims in the workplace.” pic.twitter.com/7G81Ab35Hh

„Тези изображения, показващи как тримата ищци весело се забавляват зад кулисите след топлес шоуто, са направени след посещението им в Bananebar в Амстердам, за което се оплакват в жалбата“, пише Сингър в изявление, като се посочва поредния клуб, за който танцьорките твърдят, че са били накарани да влязат насила и да докосват голи танцьори. Тази случка е от февруари тази година.

Според адвоката, и трите таньорки са се върнали да работят за Лизо по време на турнето ѝ, дори след случката в бар в Париж. На следващия месец Дейвис дори изпраща запис, с който кандидатства за шоуто Watch Out for the Big Grrrls, което се организира от Лизо и екипа ѝ. Във видеото Ариана казва, че изпълнителката е нейна идолка и иска да следва стъпките ѝ.

Сингър посочва, че, след като видеото с прослушването на Дейвис става публично достояние, тя се е опитала да обясни своите коментари за Лизо, като казала, че по-голяма част от обвиненията ѝ се основават на неща, които са се случили по-късно.

„Това изявление напълно противоречи на фактите, включително и на тези изображения“, продължава адвокатът.

„Тези неопровержими снимки и видеоклипове, заедно с допълнителни съществени доказателства, доказват явните противоречия между това, което ищците твърдят в техния фалшив иск, и това, което действително е доказано от фактите“, казва Сингър. По думите му, искът срещу клиентката му е фалшив и Лизо възнамерява да заведе дело за злонамерено преследване, след като се докаже невинността ѝ и обвиненията бъдат отхвърлени.

В жалбата на ищците техният правен екип твърди, че Лизо е поканила танцьорките да присъстват на шоу, но е пропуснала да спомене, че представлението се изпълнява от голи момчета. Адвокатът на трите дами твърди пред списание People, че те застават зад всяко свое показание и очакват процеса, въпреки показаните снимки.

„Нашите клиенти не се страхуват от Сингър или от празните му заплахи. Занимавал съм се с хиляди случаи, включително преследване на наркокартели, така че нямаме планове да отстъпваме. Нека да видим дали Сингър наистина може да води дело в съдебна зала, вместо в медиите“, казва адвокатът на танцьорките.

По думите му, клиентките му са изглеждали щастливи на тези снимки, защото са се страхували, че може да изгубят работата си, ако се противопоставят на Лизо. Той нарича коментарите на Сингър „засрамване на жертвите“ и казва, че те не променят никакви факти по делото.

След като делото бе заведено по-рано през този месец, Лизо отговори на твърденията с публикация в социалните мрежи. Тя заяви, че не е злобен човек и че обвиненията срещу нея са твърде възмутителни, за да не бъдат атакувани от нея.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *