ЛИМЕРИК ЗА БЯЛАТА ЛЕЙДИ

ЛИМЕРИК ЗА БЯЛАТА ЛЕЙДИ

Демокрацията се родила и загива в робовладелство. Зародила се в античността в робовладелски полиси, сега сме белязани със знака на нашата идентичност. Тя е как се казваме, къде сме родени и кога; липсва само защо. По мобифоните ни знаят кога къде сме, колко пари сме изтеглили от кой банкомат, какво сме купили. Нахлуващите в Европа са единствените свободни да си унищожат документите за идентичност и да се удавят в морето край Митилини или Лампедуза, да прекосят граници и да заживеят в Германия, където канцлерката Ангела Меркел сто дни им казваше „Елате“.
Подарената от Франция на САЩ Statue of Liberty, La Liberte eclairant le monde не сто дни, а сто години казваше „Елате“ бедни и потиснати. Коренното население на Северна Америка сега e малцинство в резервати, един карикатурист видя кореняците на християнска Европа в резервати. Пат Бун (Pat Boone) пееше This land was made for you and me, но след като дехристиянизира Сирия и Леванта, Ислямската дъга пълзи към християнската Euroland през Турция, България, Гърция, Македония и Италия. Преди това гръмна с въздушна помощ от НАТО вековните християнски черкви в Косово, младите воини на Аллах събаряха черковните кръстове и в религиозен екстаз ги тъпчеха. Пиша ви това навръх Кръстовден, защото бях там и го видях. Сега чух, че Саудитска Арабия, любимата демократична партньорка на Вашингтон, дава пари за построяване на още 200 джамии в Европа. Тя изпрати на косоварите 50-килограмови кашони с фурми. Там свариха фурмите на ракия. Който пие, зло не мисли.
Това е отвъд ума на University Wits от „ba“ до „dhc“ и пр. „md“ (от бакалаври до доктори хонорис кауза и пр. mentally deficient), учили Crisis Management. Няма наука как да предизвикваш кризи и да ги управляваш, понеже кризата управлява теб. Това е нагледният урок, the object lesson, който the US получи от Чатануга до Чукотка.
Пасторската щерка Меркел я „разкриха“ като тайната дъщеря на Хитлер, на шпионина Путин му се родила щерка в Германия. Наистина Русия (СССР) школуваше добри задгранични специалисти. The top 5% ставаха шпиони, десетте процента под тях задгранични дипломати, останалите 85% обикновени алкохолици. Нелош рандеман.
При сегашния мюсюлмански Exodus към обетованата земя германският трансграничен филтър бе включен на избирателен режим. Полезните в Германия, непотребната гмеж при нас. На етажа над мен живееше такъв. Вкъщи му подредено и чистичко, боклукът изхвърляше през прозореца. Чистичките и подредени германци са като него – боклукът аут. В Германия лекарите, инженерите, строителите. При нас непотребната гмеж. Българите от продънения си джоб да я очовечат, образоват, след което прав й път за Германия.
Апокалипсис по откровението на Йоан:“Дамгосаха се със знака, ще купуват и продават чрез знака“ (бар-кода; на иврит цифрата „6“ била буквата „vav“, „w“ в латиницата, затова „www“ е „666“ – числото на звяра).
Когато боговете решат да погубят някого, първо му отнемат разсъдъка. С демокрацията се пръкнаха мобилните оператори в България. Българчета набираха платен телефонен номер за участие в томбола с въпрос „Колко кебапчета има в една тройка кебапчета.“ По-просветените знаеха, че Бах е композитор, който написал сигнали за мобифони, а Вагнер написал плейбека за филма „Apocalypse Now“.
А вие знаете ли кой е Джеймс Джойс. Аз знам, че трябва много да се възхищавам на 15-те му разказа „Дъблинчани“ и на другите му работи. Не ги преведох, щото, за да оцените моя превод, трябва да го сравните с оригинала, а ако можете да прочетете Джойс в оригинал, няма да прочетете моя превод.
Я вместо за разказите „Дъблинчани“ да разкажа за Дъблинските регламенти. Те гласят нахлуващите в Европа да остават в първата страна от ЕС, до която са се добрали. Зачетох Еur-lex Еuropa № 343/2003 на ЕС от 18 февруари 2003 г. Започнах да се прозявам, но ми светна, че Дъблинските регламенти са Дъблински, понеже в ЕС Дъблин е най-отдалечен от Митилини и Лампедуза. Брюксел също е тъп град, помня от моето детство там, но Дъблин е още по-далеч от Брюксел. Колкото си по-далеч от кризата, толкова е по-лесно да даваш акъл как тя да се управлява. US са далеч от кризите, които предизвикаха с цел да ги управляват.
THE BALANCE OF EUROPE
Now Europe balanced neither side prevails;
For nothing’s left in either of the scales.
(Alexander Pope, 1688-1744)
Не превеждам стихове. Самуил Маршак ги е превел така:
РАВНОВЕСИЕ В ЕВРОПЕ
В Европе годы мира настают,
Уравновесятся весов военных чаши,
Когда всех наших ваши перебьют,
А ваших наши.
Никога не съм бил в Ирландия. Не познавам ирландци. Освен една ирландка, едра и бяла като мраморна статуя. Но по-весела от всички мраморни статуи заедно. Веселеше ме с лимерици. Лимериците са народно творчество като нашите скоропоговорки – ще ти се върже на джуфка езикът, докато кажеш „Крал Карл и кралица Клара крали кларнети“ или „Наш Петко плет плете, по три пъти преплита, плети Петко плета.“ Актуализирам тази бързоговорка: Плет плети Петко, ограда като Израел и Унгария, да не ти минават през двора и да ти не влизат в къщата неидентифицираните.
Това са безсмислици, но след много уиски и цигари откриваш смисъл. Кралете са крадливи, макар че нашият престолонаследник Симеон не открадна кларинети. Веселата бяла статуя ми каза лимерика:
There was a white lady of Niger
Who smiled as she rode on a tiger;
They returned from the ride
With the lady inside,
And the smile on the face of the tiger
Бялата ирландска лейди ми каза да пия ирландско уиски, да пуша и да плача за нея.
Не пуша пред непушачи, хората не са длъжни да вдъхват дима от моите цигари, пуша си вкъщи. Аз съм на принципа: Който харесва чалга, да си я слуша у тях си, който иска да рисува графити, да си изрисува неговата стая, не моята фасада. Педалите да са си педали, но под техните юргани. Когато видях гей-парад пред НДК, догади ми се и повърнах над канализационната решетка пред западните посланици, които дошли тук да ни учат на толерантност към „различните“. Тъкмо те са нетолерантни, причиниха ми гадене и дискомфорт. Родил съм се в православна страна, която е в християнска Европа, това ми е идентичността. Лош християнин съм, признавам, но не търпя Соломон Паси да казва майната му на православието, да върви той на майната си. Да не казва, че българите дошли тук като заселници. Българите дошли като завоеватели номади, те пътували с конете си, оръжието, покъщнината и жените си, затова нямало педерастия при тях. Имало затворени общности от мъже. В „Илиадата“ Патрокъл бил приятелката на Ахил, при християнството монаси в мъжки манастири, при мюсюлманите медресета и аскер, в Англия колежи. Все затворени мъжки общности.
За Македония мисля, мисля и не знам какво да измисля. Македонците, ако са потомци на Александър, той прави далечни походи в далечни земи, войниците му в затворена мъжка общност, сега потомците ни въртят педерас’ки номера, че са друга нация с друг език. Македонците да си решат дали са българи или педерас’и. Аз мисля, че са мъже, колчем чуя „Дали има овой бели свят,по-хубаво девойче от македонче. Нема, нема …“
Хайде край на писаницата, че пресуших шишето с Writers Tears. Плача само от арнаутските чушки в боба и шкембе-чорбата. А от арнаутите и макетата ке плачат.
Димитри Иванов
www.segabg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *