Лондон: Дроновете създават главоболия на руската ПВО

Лондон: Дроновете създават главоболия на руската ПВО - 1

Лондон: Дроновете създават главоболия на руската ПВО

Русия вероятно ще трябва да обмисли разполагането на допълнителни системи за противовъздушна отбрана на летищата, които смята за изложени на риск от атаки на дронове. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че през нощта на 29 срещу 30 август срещу Русия са били извършени до пет отделни нападения на безпилотни летателни апарати – най-голямата атака срещу страната от началото на конфликта.

Още новини от Украйна

Експлозии са регистрирани в Москва, Брянск и Рязан, както и в авиобаза „Псков“ близо до границата с Естония.

От британското разузнаване посочват, че атаката срещу Псков вероятно е повредила няколко руски военнотранспортни самолета.

През настоящия месец Русия беше обект на 25 отделни атаки с дронове, почти със сигурност извършени от дронове.

Много от тези безпилотни летателни апарати са достигнали целите си, което вероятно означава, че руската противовъздушна отбрана изпитва трудности при откриването и унищожаването им, отчитат от британското МО.

Посочва се, че Русия вероятно преосмисля своята позиция за противовъздушна отбрана в района между Украйна и Москва, за да се справи по-добре с тези атаки.

Допълва се, че предишни удари срещу руски военновъздушни са наложили преразпределянето на руски самолети на различни места в страната.

Скорошните атаки срещу Солци и Псков обаче показаха, че дроновете имат значителен обхват, което усложнява по-нататъшното предислоциране.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *