Любимият алкохол на американците си остава бирата

Любимият алкохол на американците си остава бирата - 1

Любимият алкохол на американците си остава бирата

Бирата остава най-предпочитаната алкохолна напитка в САЩ, сочат данни от изследване на американската компания за маркетингови изследвания и проучвания на общественото мнение „Галъп“ (Gallup), предаде ДПА.

Преобладаващата част (37 на сто) от участниците в проучването споделят, че най-често пият бира, докато 31 на сто предпочитат спиртните напитки, а 29 на сто – виното.

Бирата продължава да е най-популярната алкохолна напитка сред американците, но губи позиции спрямо 90-те години на миналия век и началото на този, когато близо половината от участниците в подобни проучвания заявяваха, че я предпочитат, посочва ДПА.

На този фон делът от 31 на сто на американците, които са посочили спиртните напитки като любим алкохол, е най-високият, откакто се провеждат подобни проучвания.

Изборът на предпочитана алкохолна напитка се различава в зависимост от пола, възрастта, образованието и доходите на участниците в изследването. Например два пъти повече мъже, отколкото жени, са посочили, че най-често пият бира. При дамите делът на тези, които предпочитат виното, е три пъти по-голям, отколкото при господата.

Оказва се, че по-младите американци предпочитат бирата и спиртните напитки, а по-възрастните са по-скоро любители на бирата и виното.

Проучването на „Галъп“ показва, че 62 на сто от гражданите на САЩ, които са навършили 21 години, пият алкохол, докато останалите са пълни въздържатели.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *