Любомир Кольовски: „ТАКА ПРАВЯТ ВСИЧКИ“ НЕ Е САМО ОПЕРА

Любомир Кольовски: „ТАКА ПРАВЯТ ВСИЧКИ“ НЕ Е САМО ОПЕРА

Щабове, стратегии, тактики, оперативни съвещания, викове „Победа!“, купища батални емоции… Все едно, че сме във война, а то било избори. Информациите, клиповете и репортажите от предизборната кампания наподобяват военни комюникета. Убитите и ранените не се споменават и човек трябва да ги търси като бройка в социологическите сондажи и проучвания. Няма толерантност, хуманността е неизвесно понятие. Отвсякъде и навсякъде хвърчат слюнки и злобни подвиквания. Чуват се закани за саморазправа и реваншистки попълзновения дебнат от всеки ъгъл.
На този зловещ фон единствено социалистите излъчват някаква нормалност и спазват добрия тон за „добър 4“. Вероятно са се поучили от последните си загубени битки. И дано да са искрени, въпреки, че много хора с основание ги подозират, че реализират поредната си измама. Щото носят албанската си раница, претъпкана с грехове и не намериха сили да се извинят и да се еманципират от тежкото си минало, което се нарича БКП и което по някакъв странен начин създаде ГЕРБ. Докато не го направят, няма да спечелят доверието на публиката така, както им се иска. А сега е моментът потърсят тоя високолихвен кредит от хората, защото рожбата им ГЕРБ се оказа един зловещ Франкенщайн.
Ако бях на мястото на соцръководителите, бих постъпил именно така. И ако можех да изритам от политиката главатаря и шайката му, бих препрочел социалдемократическата литература. Не съм на мястото на Корнелия и нейното обкръжение и единственото, което мога да направя е да подсказвам.
Иначе стартът на кампанията на БСП беше внушителен и несравним със стартовете на останалите партии и коалиции.
Знаете, че не съм комунист или социалист и се имам за индивид с десни убеждения. Но такива са реалните обстоятелства и само глупакът би могъл да ги отрича или да ги оспорва.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *