Любопитни факти за Том и Джери, които не знаете

Снимка: Официална страница на Том и Джери във Facebook

Любопитни факти за Том и Джери, които не знаете

Всички сме израснали с Том и Джери, без значение на каква възраст сме в момента. Дебютът на анимацията за котарака и мишката е преди повече от 80 години, когато 10 февруари 1940 г. MGM пуска по кината късометражния филм „Puss Gets the Boot“.

Животинските противници са творение на младите аниматори Джоузеф Барбера и Уилям Хана. Изключително популярните анимационни филми за Том и Джери печелят одобрението на критиците, като до 1958 г. Хана-Барбера създават 114 късометражни филма за Metro-Goldwyn-Mayer. Hanna-Barbera влиза в историята на телевизията със сериала „Семейство Флинтстоун“ през 1960 г. Анимационната поредица се излъчва в България в EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Въпреки, че знаем епизодите наизуст, има неща за любимите анимационни герои, които са малко известни. Ето някои от тях:

Първоначално са наречени Джаспър и Джинкс. Котаракът, който преследваше малкото мишле, беше наречен Джаспър в дебютния анимационен филм „Puss Gets the Boot”. Името на мишката никога не се появява на екрана в самия анимационен филм, въпреки че в предпродукцията тя е наречена Джинкс. Въпреки това сред създателите на филма е имало дебати по този въпрос. Хана със сигурност е смятала, че мишката трябва да се казва Джинкс. Барбера не е бил толкова убеден.

Имената на героите са били избрани на конкурс. Как финално Том и Джери се превърнаха в „Том и Джери“? Аниматорът Джон Кар печели 50 долара за това, че измислил имената на най-известните котка и мишка.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Том и Джери са кръстени на коктейл. Напитката представлява яйчен коктейл с добавено бренди и ром. Рецептата и името на питието датират от 20-те години на XIX в., така че със сигурност предшестват котарака и мишката.

Анимацията печели седем „Оскара”. Академията за кинематографично изкуство и наука обичаше Том и Джери точно толкова, колкото и децата. Общо 13 анимационни филма на Hanna-Barbera за Том и Джери са номинирани за „Оскар“ в категорията „Късометражен филм“. Седем от тях печелят златната статуетка.

Том и Джери участваха в игрален филм с Джийн Кели. Музикалната комедия от 1945 г. „Anchors Aweigh“ свързва танцовата икона Джийн Кели с много известни партньори, но никой от тях не е толкова фантастичен колкото Джери. Кели и Джери се появяват заедно, благодарение на магията на филмовото изкуство в „The Worry Song“. Джери е кралска особа, а Том се появява в ролята на слуга. Има данни, че първоначално във филма е можело да участва Мики Маус, но „Дисни” отказва да предостави известния си гризач.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *