Любчо Нешков: Служител на УДБА води атаката срещу промените в конституцията на РСМ

Любчо Нешков: Служител на УДБА води атаката срещу промените в конституцията на РСМ

„Гласуването на промените в конституцията на Северна Македония е институционалната част. Македония е изправена пред много дълбок избор – да е независима държава или инструмент на чужди сили“.

Това обясни в предаването „Тази сутрин“ журналистът Любчо Нешков.

„Ако не бъдат приети промените, Македония ще бъде отделена от пакета с Албания. Тя ще попадне в така наречения „сръбски свят“. Ние, като съседна държава, имахме задължение това да го съобщим на нашите партньори. Рискът това да се случи не е малък. Хората, които създадоха жестоките войни, които стигнаха до геноцид в Босна, в момента управляват Сърбия. Единият беше министър на информацията при Милошевич, а другият му беше говорител. Наблюдаваме, че само преди 10 дни тези хора посегнаха на България, казвайки, че в България има сърби“, добави той.

„Преди два дни при мен беше човекът, който командва опозицията в Македония и най-близък човек до Никола Груевски. В спора ни какво трябва да се случи, той с такава ярост призоваваше за разпускане на парламента, че не чуваше аргументи. Когато го питах какво ще се случи – той каза, че „ще се играе две години и ще се смени плочата“. Македония не трябва да допуска един човек от опозицията да решава съдбата на страната за десетилетия напред“, подчерта журналистът.

„В опозицията няма македонски аргументи. Тя говори за български диктат, за българизация, за албанизация, както Вучич. Опозицията защитава чужди геополитически интереси. Премиерът на Северна Македония каза, че в македонския парламент има служител от „Унутрашна државна безбедност“ (УДБА), която е Вътрешната държавна сигурност, създадена от югославския диктатор Йосип Тито. Ковачевски посочи този човек като лидер на атаката срещу промените в конституцията. Там е проблемът. Не е във вписването на българите“, каза още Любчо Нешков.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *