Лютви Местан кани Веселина Томова на чаша (бяло) вино – за Ердоган, Доган, Пеевски и

Лютви Местан кани Веселина Томова на чаша (бяло) вино – за Ердоган, Доган, Пеевски и

След като публикувах онази вулгарна песничка „на Кольо Рашков у бостана” по телефона ми се обади председателят на ДПС Лютви Местан. Час по-рано именно той виртуозно пласира този знак на консултативния съвет по национална сигурност. Нищо случайно няма на този свят. Включително и в българската политика. Местан бе толкова литературно префинен, уточнявайки пред мен, че имало и друг вариант на песничката – закачлив и весел, но не порнографския, който съм публикувала, че се почувствах истински комплексирана с моя хъшлашки изказ.
Нямало „БОСТАН”, но имало неща, които „не са за телефон” и той с огромно удоволствие би пил чаша вино с мен, когато посетя София, или когато той дойде във Варна.
Докато опонирах на тезата му за липса на „БОСТАН”, посочвайки му, че човек с брилянтен изказ и стил на лексика никога не би си позволил случайно и „нехайно” да „спомене”, ей така, мимоходом, „на Кольо Рашков у бостана”, Лютви Местан внезапно наля метал в тембъра си и процеди смразяващо за написаното от мен: „Това е ОТНОШЕНИЕ към партията ни!”.Лошо.
Местан не знаеше с кого си има работа и очевидно не бе питал онези, от които ми бе взел телефонния номер.
„Отношение? ОМЕРЗЕНА СЪМ от вашата партия! Точно аз винаги съм имала изключително добронамерено отношение към ДПС, имам приятели там, почтени и честни хора, но това, което направихте, връщайки Бойко Борисов на власт и несвършвайки нищо от това, което обещахте, ме ОМЕРЗЯВА!”, изстрелях. Гласът ми трепереше, което моментално бе усетено от Местан.
И ми „прости” великодушно, защото „усещал колко съм искрена”, а за другото – „не е за телефон, ще поговорим когато се видим”.
Не се видяхме.Който търси Веселина Томова, винаги я намира, и винаги пропътува Пътя, ако се налага.
Днес слушах Лютви Местан не на чаша вино, а по bTV:
„България няма нужда занапред да се връща към отречени модели на управление (били те „проблематични” коалиции или залитания към авторитаризма), вместо тях е нужно широко национално съгласие, като политическите сили трябва да са в състояние да жертват властта в името на ценностите и националния интерес. ДПС не може да бъде изолирана, защото политическата й тежест се определя на първо място от вота на българските граждани и чак след това – от отношението на другите политически сили.
Тезата „Всички срещу ДПС” се разполага в устойчивия мит за ДПС като етническа партия, която едва ли не представлява някакъв риск за българския национален интерес и за сигурността на страната. Отношението към партията ни се разполага в по-общия план на отношенията към етнорелигиозните различия в българското общество – изначално те се смятат не за богатство, а за риск.”
„Проблематичните коалиции” очевидно са „тройната” и последната при управлението на правителството на Орешарски.
Аз никога няма да бъда „водеща” по bTV или по Нова телевизия, за да се случи онова, което бих направила и попитала от упор Лютви Местан – какво доведе до „изстраданата” бъдеща формула за „широкото национално съгласие”. Къде потънаха заканите за пълна ревизия на управлението на ГЕРБ? Къде останаха вледеняващите нотки в гласа на ДПС, когато клеймеше Борисов, Цветанов и цялата им управленска компания и първото, което трябваше да се случи е да бъдат разследвани по закон от служби и прокуратура? Лютви Местан ли не знае защо точно ТЕЗИ СЛУЖБИ БЯХА ПОЗИЦИИРАНИ и ТОЧНО ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ БЕ ПОСТАВЕН ЗА МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, което предварително обричаше „битката за справедливо възмездие” на катастрофа?!Лютви Местан ли не знае как Йордан Цонев почти открито ругаеше Цветлин Йовчев заради „белия автобус”, а и не само заради него? Бързо млъкна Цонев по темата с оправданието, че „МВР и службите” не му били „ресора”.
Ако работех за жълтакавото сайтче на недялковци, което изобщо не обслужва Делян Пеевски, със сигурност щях да опиша впечатленията на Йордан Цонев от общо посещение на сауна с Бойко Борисов и „ню-ню”-то на … единия…
„Тезата „Всички срещу ДПС” се разполага в устойчивия мит за ДПС като етническа партия, която едва ли не представлява някакъв риск за българския национален интерес и за сигурността на страната”, дипли Лютви Местан бодчета по словесния гергеф.
Лютви Местан ли не знае, че след първоначално демонстрираната твърда позиция на ДПС спрямо ГЕРБ и Бойко Борисов, че след размахването на пръст срещу Цветанов от страна на Пеевски, една огромна част от онези, които иначе пословично „мразят” ДПС, стискаха палци именно на ДПС за да направят онова, което досега не се бе случвало – и да смачкат крадливата пасмина, довела България до крах?!
И в момента, в който ДПС влезе в МЪЛЧАЛИВА СИМБИОЗА по потулване на зулумите на ГЕРБ и с абсолютно си умишлено бездействие позволи кохортата на ГЕРБ да продължи да си развява корупционно коня по места, доведе до ОМЕРЗЕНИЕТО и у онези, които бе спечелила на своя страна първоначално.
Да, в политиката е точно както в „на Кольо Рашков у бостана”.
Да, високомерието на надвилите си на масрафа шахматисти е отвратително, защото касае просто кефа им да разместват фигурите така, че винаги да печелят.Но не друг, а Делян Пеевски през януари 2014 година редеше, докато издишваше дим от пурата си: „Така не може да продължава повече. Трябват нови лица, млади хора, на които да бъде дадена възможност да се развиват в бизнеса… Той Бойко ме слуша и сега…Казах му на Бойко – не искам повече да ме караш да се чувствам като диамантен крал в бананова държава…”
Всички срещу ДПС? Не, господин Местан, ДПС срещу ДПС. В шахматната партия. Защото, вали, гърми, ДПС винаги взима своето на избори. И затова бе нужен ДРУГ ПЛАН.
Местан пак по BTV за срещата му с Ердоган:
„…Диалогът между председателя на ДПС и президента на Турция е нещо съвършено естествено, противоестествено е да няма такъв диалог. Тази среща на председателя на една българска партия и президента на Турция бе неизбежна, необходима и полезна най-вече за България. Аз поставих въпроса за това, че ДПС като българска национална партия е стратегически ресурс за България във и със себе си. Разговорите в Чанкая бяха проведени на турски език и аз сметнах, че е добре да спестя на домакините необходимостта да се превежда.”
Повтаряме го пак:
„ДПС като българска национална партия е стратегически ресурс за България във и със себе си.”Какво се случи от преди месеци, когато не друг, а висши кадри на ДПС, ме търсеха конфиденциално, истински тревожни и притеснени, че „службите на Ердоган” шетат из турскоезичните райони, маскирани като легални представители на социални организации, и наливащи пари уж за благотворителност и строене на джамии?
Тогава ме търсеха от ДПС за да помогна. За да ударя знак за внимание. От упор ги питах – а нали службите са ваши? Къде спи „педалския кръг” в ДАНС? Вдигаха безпомощно рамене. И аз удрях рамото.
Службите ВИ, господин Местан, се правеха, че няма такива публикации. Службите ВИ, господин Местан, които пишеха доноси до американците, на които са се продали от години.
По тази тема обменихте ли мисли с Ердоган? Спестихте ли и „обоснованото предположение” у почти всички висши кадри на ДПС КОЙ ВСЪЩНОСТ ИСКА ДА УБИЕ ДОГАН? Говорихте ли за Касим Дал и „турските служби”, и ако сега има някой ставащ изобщо за нещо телевизионен „водещ”, ще се сети ли да направи паралел между ОНЗИ ШОКИРАЩ ДОКЛАД НА АХМЕД ДОГАН НА ОНАЗИ КОНФЕРЕНЦИЯ, НА КОЯТО ГО СТРЕЛЯХА ОТ УПОР със сегашната позиция на ДПС?
В ОНЗИ ДОКЛАД ДОГАН ОБЯВИ ДЖИХАД НА БОРИСОВ И ТРАСИРА ПЪТЯ НА ДПС КЪМ ЕВРОПА, ПРЕДУПРЕЖДАВАЙКИ БОРИСОВ КАКВО ГО ЧАКА ПО ПЪТЯ ЗА … АМЕРИКА.Днес обаче ПЪТЯ Е ДРУГ. „НА ШИРОКО НАЦИОНАЛНО СЪГЛАСИЕ”. ЗАЕДНО С ОНЗИ, КОГОТО ДОГАН РАЗМАЗА НА ОНАЗИ КОНФЕРЕНЦИЯ. ДНЕС СТЕ ЗАЕДНО ПОД АМЕРИКАНСКОТО ЗНАМЕ.
Продължавам нататък не пред чаша бяло вино с Местан, а наблюдавайки го по bTV:
„.…Не поставяме непременно участието на ДПС във властта като условие за стабилността на България. Отношението на избирателите на движението е рефлексия на годините дискриминационно отношение, които не включват само Възродителния процес. Веднага, след като обстоятелства налагат ДПС да бъде в опозиция, нашите избиратели се чувстват недотам защитени, започват политическите уволнения, променя се държавната политика, спират инвестициите в населените места, където живеят избирателите на ДПС.
В тезата ми не се чете призив ДПС непременно да бъде на власт, това е изразена болка към останалите политически сили, когато ДПС не е на власт, те да провеждат такава политика в смесените райони, че да не се усеща отсъствието на ДПС от властта.”
На това място нещо лично, господин Местан.
По времето на възродителния процес, когато български турци взривиха бомба пред хотел „Интернационал” на Златни пясъци, работех в туристическия комплекс. С очите си видях отцепения ПЪТ и как службите „извеждаха” „терористите”, както сега ги наричат. Тогава такива думички не бяха в употреба, нямаше ги даже вестниците на Пеевски. И всичко бе табу. Не, че и сега не е така.
Предната вечер, господин Местан, бях на дискотека на Златни пясъци с приятелки и на стоп през нощта се върнахме във Варна. Качи ни една добричка лада с двама странни мъже в нея. Свити, уплашени, с трескави очи. От тогава си бях открита към второто зрение на нещата и бях сигурна, че тук има нещо нечитаво. Приятелките ми стояха на тръни отзад на седалката до мен, да не ни се случи нещо. Нищо не ни се случи.
Случи се на следващия ден. И досега съм сигурна, че тези двама мъже бяха, свързани с взрива на „Интернационал”.Тогава нямаше ДПС. И тук, във Варна, защото ЗНАЕХМЕ какво се случва точно, защото ЗНАЕХМЕ как вилнеят ДС „бригади”, в които впрочем е участвал и Бойко Методиев Борисов, открито защитавахме турците. И говорехме, и псувахме властта, защото Варна, господин Местан, е друго нещо. И винаги е била!
Болка, че се усеща отсъствието на ДПС от властта в смесените райони? Не ме интересуват „порциите” ви, аз помня очите на ВАШИТЕ ХОРА. Които нямат какво да ядат.
„…Разговорът за Пеевски е разговор за много сериозни системни проблеми на българската демокрация, които се спотайват зад мощното му рамо и аз знам, че персонализирайки проблемите на българската демокрация в лицето на Пеевски, колко хора се чувстват уютно и на топличко зад уютното му рамо. Разговорът за Пеевски ще се състои и той ще засегне и генезиса на българска олигархия, включително периода на усилена приватизация през 1997 г. – 2001 г.”
Зад „мощното рамо” на Пеевски се спотайват и СЕГА на топличко много субекти.
Малко преди да обявите листите си, господин Местан, Бареков ми заяви, че „Пеевски напуска България, за да оцелее, няма да го сложат и в листите”. Тъп пласмент. Дни по-късно Пеевски оглави предизборна листа.
„Разговорът за Пеевски ще се състои и той ще засегне и генезиса на българска олигархия”, заявявате.Разговорът за Пеевски НЯМА ДА ГО СЪСТОИТЕ.
Защото и вие, и аз знам, че Пеевски не е Карлсон, който живее на покрива, за какъвто и на вас ви е изгодно да бъде легендиран. И го легендирахте успешно.Впрочем, когато захванете темата с „разговора за Пеевски”, започнете от това, което ми каза Пеевски в началото на 2014 година: „Ако Орешарски не се еманципира от БСП, правителството пада. Засега Орешарски започва да се еманципира, да видим…”.
И… правителството падна.
А когато отново управлявате в „широко национално съгласие”, имам лична молба – направете Йордан Цонев началник кабинет на Бойко Борисов. Да му казва всяка сутрин не мутра, а – жив да си, Шефе!
Големият ШЕФ, разбирай Доган, ще го преглътне.
В името на широкото национално съгласие.Веселина ТомоваAfera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *