.Лют скандал в БНТ: Добрина Чешмеджиева цензурира Волен Сидеров

.Лют скандал в БНТ: Добрина Чешмеджиева цензурира Волен Сидеров

Водещата нарочно спря микрофона на лидера на АТАКА и кандидат за кмет на София, намеси се охраната
Лют скандал се разигра в ефира на Българската национална телевизия. Водещата на “Референдум” цензурира лидера на “Атака” и кандидат за кмет на София Волен Сидеров от ефир, намеси се дори и охраната.
Скандалът се разрази, след като времето на Волен Сидеров в предаването изтече. Чешмеджиева направи забележка на лидера на “Атака”.
След като той се опита да каже още нещо, тя директно спря микрофона на лидера на “Атака”. Последва нов опит на Сидеров да вземе участие в предаването, когато водещата извика охраната, за да го извадят от ефир.
Намесата им обаче не се наложи, защото страстите се успокоиха. Все пак страстите поутихнаха и охраната и полицията напусна студиото, без да извежда Волен Сидеров, но Добрина Чешмеджиева така и не даде отново думата на лидера на “Атака”.
Това породи нова вълна на недоволство от кандидат-кмета на София, който заяви, че случващото се не е справедливо и свали микрофона си.
Сидеров се оплака от цензура в национален ефир, но Чешмеджиева остава непреклонна и заяви, че времето му от 7 минути е изтекло и по регламент няма право да говори повече. В разрешените минути пък той казал всичко, каквото иска според нея.
Сидеров обаче възропта и каза, че изключването на звука му е същото като изключването на депутатите от “Атака” от групата на патриотите в парламента. Част от публиката също подкрепи Сидеров, но водещата ги скастри да не й подвикват.
“Защо ми налагате цензура, г-жо Чешмеджиева. Кажете колко милиона получавате годишно от данъкоплатците”, изригна лидерът на “Атака” по адрес на водещата на “Референдум”, а тя му отвърна с: “Приятна вечер!”
Лидерът на Атака обаче отказа да напусне студиото и продължи да настоява, че БНТ му налага цензура. “Вашето предаване е олицетворение на скуката”, отсече още Сидеров и обвини водещата, че манипулира хората.
Въпреки че изглеждаше така, че страстите поутихнаха, последва нов скандал между Чешмеджиева и Сидеров и в студиото на предаването се появиха двама души от Жандармерията.
Това породи нова словесна престрелка между гостите, а водещата реши да прекъсне предаването, докато ситуацията се нормализира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *