МАНОЛОВА КЪМ БЪЧВАРОВА: „НАЗНАЧАВАТЕ САМО БАНИЧАРИ, ФУТБОЛИСТИ И СЕДЕСАРИ!“ СЕДЕСАРИТЕ ДА СА ВИ ПРОБЛЕМА – В ПОМОРИЕ БАНИЧАРИТЕ НАЗНАЧАВАТ ЦАЦАДЖИИ И ЗАРЗАВАТЧИИ!

МАНОЛОВА КЪМ БЪЧВАРОВА: „НАЗНАЧАВАТЕ САМО БАНИЧАРИ, ФУТБОЛИСТИ И СЕДЕСАРИ!“ СЕДЕСАРИТЕ ДА СА ВИ ПРОБЛЕМА – В ПОМОРИЕ БАНИЧАРИТЕ НАЗНАЧАВАТ ЦАЦАДЖИИ И ЗАРЗАВАТЧИИ!

Политическите уволнения и назначения не са от вчера. Когато ГЕРБ влезе във властта те придобиват мащабите на пандемия. ГЕРБ не мирясват, докато не изчистят всичко от чистачките до всеки ръководен кадър. Баницата сега трябва да се дели на четири, колкото са коалиционните партньори. Това каза народният представител от БСП Мая Манолова в рамките на въпроса си към вицепремиера Румяна Бъчварова, относно кадровата политика на правителството.
Вицепремиерът Румяна Бъчварова посочи, че тези обвинения не отговарят на истината:“Въпросът достигнал до мен бе за кадровата политика на ГЕРБ, а вие сега го задавате некоректно. Интересно ми е вие как бихте отговорили на подобен въпрос. Тази тема е много удобна за политически спекулации. Отговорът би бил идентичен за всяко едно правителство.“Във „Фейсбук“ с коментар по този въпрос се включи и политическия анализатор, коментатор и журналист Любо Кольoвски:“Качеството на администрацията е продължителен процес…“
Р. Бъчварова, вицеприемиер, по време на днешния парламентарен контрол.
Г-жа Бъчварова очевидно е прихванала от неправилното и празнословно говорене на своя началник, премиерът Борисов.
Такива хора ни управляват, скъпи съотечественици, братя и сестри.
Всъщност тази фраза е само един от елементите на шуробаджанащината, която се вихри на партиен принцип в министерства, агенции и пр. поделения на държавната власт. ДПС приплаква за 340 уволнения на техни протежета. В БСП са още по-зле. Пострадалите от гербаджийската метла са над 520.“И като стана дума за баничари, цацаджии, зарзаватчии, ГЕРБ и БСП, е много важно да отбележим, че „Община Поморие е финансово стабилна и с добър кредитен рейтинг“, според поръчков предизборен доклад на рейтингова агенция. Но истината е, че Община Поморие има над 10 милиона кредити. И е редно, преди от Община Поморие да се „кичат“ като на „сгоден циганин брат му“, да публикуват на страницата си колко са изтеглените кредити и колко са новоназначените от кмета на ГЕРБ „точни“ гласоподаватели, роднини, кръстници и децата на приятели от Партията на „генномодифицирания ален мак“; колко пари на месец струва администрацията на общината (включително и по второстепенните разпоредители, наречени „предприятия“) и каква е общата й численост. Интересно е, колко пари на данъкоплатците са определени за представителни разходи на кмета и общинския съвет и защо Община Поморие ще подпомага финансово с 30 хиляди лева неправителствената организация на кмета на ГЕРБ, с членове на помо-изпълкома на БСП в управителния съвет? Съвсем неоснователно е някои „кадри“ да се чудят и демонстрират „загриженост“ – защо никой в Поморие не прави разлика между ГЕРБ и БСП и ги приема като едно цяло, а Ръководството да се мае, че гласовете за БСП в община Поморие (третия по големина град на Черноморието след Варна и Бургас) са стигнали до критично смешните 800 бройки. Не, че това е от особено значение, ама поне да е официално БКП-то. За улеснение на гласоподавателите.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *