Мария Габриел нарече инсинуации въпросите на Радев за Алексей Петров

Мария Габриел нарече инсинуации въпросите на Радев за Алексей Петров

© Георги Кожухаров

Вицепремиерът Мария Габриел и премиерът Николай Денков (на втори план)

Дневник Експрес

Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17 часа.

window.dnevnik.eventPush(‘newsletter_form_impression’, {‘newsletter_number’:’2′,’newsletter_name’:’Дневник Експрес’});

Вицепремиерът Мария Габриел нарече инсинуации вчерашните риторични въпроси на президента Румен Радев за участие на убития миналата седмица Алексей Петров в съставянето на правителство.

Вчера пред медиите президентът каза, че българските граждани очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на управляващата коалиция, какви ангажименти са поемани към него и какви постове са му обещавани и при какви условия. Ден преди това премиерът Николай Денков и Мария Габриел вече бяха отговорили на тези въпроси, отричайки всякакво участие на Петров при формирането на управленската формула.

Днес пред Нова телевизия Габриел каза, че никое друго правителство не е съставяно толкова прозрачно и открито за обществото, а внушенията за прикрити ходове целят да отклонят общественото внимание от важните теми – излизането от международната изолация, в която страната беше две години, бюджета, спасяването на евросредствата, териториалните планове за развитие. Премиерът отрече Алексей Петров да е бил архитект и гарант на правителството

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1611834613314-0’); });

Категорично не му е предлаган пост, отговори тя на друг въпрос на държавния глава за Алексей Петров, отправен вчера.Габриел е представителят на ГЕРБ в кабинета, съставен с мандата на „Продължаваме промяната – Демократична България“. В днешното интервю тя допусна плавна ротация с премиера Николай Денков и не изключи пълен мандат за управлението с думите: „В момента, в който покажем, че работим като екип открито и в интерес на гражданите, съвсем естествен процес ще се случи, включителнона ротацията, а бих отишла и по-далеч.“ Президентът се нуждае от врагове, за да блесне: реакции на словото на РадевПо думите й правителството работи и това не се харесва на всеки.Запитана какво ще се случи, ако президентът на приеме оставката на главния секретар на МВР, която иска министърът, Габриел отговори, че първо министърът ще внесе добре аргументиран боснован доклад за отстраняването на главния секретар Петър Тодоров, а ако президентът не го приеме, „ще говорим по друга тема“ – констатациите в доклада и основанията той да бъде отказан или не. Радев: Кабинетът използва провалите си за завземане на властГабриел, която е и външен министър, съобщи, че все още няма отговор на екстрена грама до генералното консулство в Дубай след като в един сайт беше написано, че бившият следовател петър Петров – Еврото, е починал в Дубай. „На фона на риск от създаване на спекулации очеакваме максимално бърз отговор. Той ще стане публичен“, каза тя.

 

Източник Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *