МАСАЖИСТИТЕ НА КАБИНЕТА ЦЕПЯТ ДЪРВА ЗА КАМИНАТА НА ИГУМЕНА

МАСАЖИСТИТЕ НА КАБИНЕТА ЦЕПЯТ ДЪРВА ЗА КАМИНАТА НА ИГУМЕНА

Няма начин да сте забравили какво правеше ПГ на ГЕРБ в първия кабинет на Борисов. ПГ на ГЕРБ се държаха като диверсанти и бламираха две трети от заседанията в пленарната зала. Влизаха, излизаха, пак влизаха и пак излизаха… Минираха всеки един законопроект. Създаваха безумни скандали, а лидерът им лъжеше по най-малко три пъти на ден, съобразно енигматичните си инструкции от разни посолства и олигархични сдружения.
Гербаджиите се държаха като терористи и дори не се опитваха да скрият мракобесните намерения. В крайна сметка, успяха с помощта на демоните от ДПС и по тяхна поръка.
В днешния парламент такива процеси не само че не се наблюдават, ами и няма и стремеж за тяхното зачеване. Тия 48 партии, сдружени на тъмно и под масата в 7-8 коалиции, така успешно си разиграват дръгливите коне, че дори и воплите на отделни депутати, играещи по-малко зависими или независими, не само че не се чуват, ами си остават докрай незабелязани. Започвам да се съмнявам дали тия вопли са искрен опит за протест или са част от някакво мрачно съглашателство с мафията. Някак неестествено и режисирано ми звучат тия скимтящи депутати, подкрепяни финансово кой знае от кого. Това, което евфимистично наричаме елит или политическа класа, е един конгломерат от индивиди, предварително наговорили се да мамят, лъжат и крадат безогледно, с гарантираната логистика на институциите, ръководени брутално от самите тях.
За тия 25 години подмяна стана ясно само, че едни типове някога са се събрали, договорили са териториите си на влияние, споразумели са се за допустимото и недопустимото в безчинствата си и ще продължават така, неизвестно до кога.
Затова се питам: Защо имитацията на опозиция не прави опит да бламира работата на днешния парламент? Защо БСП-шефът и Волен, заедно с независимите дори не правят опит да играят диверсантите в събранието, ами се държат като послушници в манастир и покорно цепят дърва за камината на игумена?
Кой ще запали огнището в килията на мазния похотлив старец? Някой Пламен Горанов ли?Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *