МБАЛ ПОМОРИЕ НЕ Е ПРЕД ФАЛИТ!

МБАЛ ПОМОРИЕ НЕ Е ПРЕД ФАЛИТ!

Днес пред „Нова телевизия“ зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиян Йорданов заяви, че осем общински болници са заплашени от фалит, като в списъка на изброените лечебни заведение попада и поморийската болница. „През декември излезе постановление, че ако болница има задължения от над 100 000 лева към фирми, сметките им се запорират. Потърпевши в момента са лечебните заведения в Димитровград, Никопол, Чирпан, Поморие, но може би в понеделник броят им ще нарасне. Така тези болници са изправени пред фалит. Те няма да могат да се разплатят със служителите си”, каза Йорданов.
Всъщност, „ЗАД КУЛИСИТЕ“ се информира, че става въпрос за Постановление №788 на Министерски съвет, според което общинските болнични заведения първо трябва да погасят данъчните си задължения и след това да се разплащат с фирмите и служителите си.
МБАЛ- Поморие няма задължения, надхвърлящи 100 000 лева, и продължава да изпълнява функциите си без никакви притеснения, поясни за „ЗАД КУЛИСИТЕ“ управителят на поморийската общинската болница д-р Цветомир Цветков.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *