МВнР предупреди за отменени полети през летище „Шарлероа“ заради стачка на „Райънеър“

МВнР предупреди за отменени полети през летище „Шарлероа“ заради стачка на „Райънеър“

От Министерството на външните работи съветват българските граждани, които имат планирани полети през белгийското летище „Шарлероа“ днес, да имат предвид вероятността за забавени или отменени такива, става ясно от информация, публикувана на сайта на МВнР.

Трета за този летен сезон стачка на пилоти от ирландската авиолиния „Райънеър“, опериращи от белгийското летище „Шарлероа“, се провежда днес. По данни на официалния сайт на летище „Шарлероа“, общо 88 полета на ирландската авиолиния са отменени, посочват от МВнР.

Сайтът на летището позволява своевременно проследяване на статута на всеки полет: https://www.brussels-charleroi-airport.com/en. Настоящата стачка касае единствено пилоти на „Райънеър“, опериращи от „Шарлероа“. Полетите на ирландската авиолиния от летище „Завентем“ в Брюксел остават непроменени, информират още от ведомството.

От МВнР напомнят, че при необходимост от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Брюксел на следните тел.: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон в извънработно време: + 32 473 981 042, добавя БТА.

Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected] .

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected] .

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *