МВР ЛЪЖЕ И МАЖЕ ЗА „СЕРТОВ – ГЪРЦИЯ”. ШЕФЪТ НА „ГРАНИЧНА” СЕ „ИЗГУБИ” ВЪВ ВИДЕОКАМЕРИТЕ! А СИСТЕМАТА „СОРИ”?

МВР ЛЪЖЕ И МАЖЕ ЗА „СЕРТОВ – ГЪРЦИЯ”. ШЕФЪТ НА „ГРАНИЧНА” СЕ „ИЗГУБИ” ВЪВ ВИДЕОКАМЕРИТЕ! А СИСТЕМАТА „СОРИ”?

Сутринта в тв ефир министърът на МВР Веселин Вучков изрече, че: „В петък вечер колата, която е била ползвана от бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, е минала границата с Гърция. Тази информация е „с най-висока степен на сигурност“. Тя била потвърдена от три технически средства.”
„С най-висока степен на сигурност”, както и да го гледаш, означава „С най-висока степен на сигурност”, т.е. – заковано.Следобед стана ясно обаче, че „С най-висока степен на сигурност” е пълни шменти – капели, защото шефът на „Гранична полиция” Захари Пенов на практика опроверга собствения си министър.
Пенов пък рече: „Гранична полиция не разполага с достатъчно данни, които да й позволят да потвърди дали Петко Сертов е преминал българската граница след 5 декември. Относно автомобила, който стана обект на публичното пространство, записите, с които разполагаме от граничните пунктове, в това число и от Гърция, са предадени на екип на Столична дирекция на вътрешните работи, които провеждат съответни действия.
Граничният контролно-пропускателен пункт Кулата – Промахон се намира на гръцка територия. Там работят нашите служители, там се осъществява граничен контрол. На този пункт няма изградено видео наблюдение съобразно правилата в република Гърция. Не бихме мигли да очакваме от един граничен полицай да запомни лицата на всички преминаващи”След изказването на Захарин Пенов обаче, АФЕРА направи своето проучване и се оказа, че Пенов също лъже, защото:
Преди години на ГКПП – Кулата е изградено видео наблюдение за милиони левове. Вместо да лъже, шефът на „Гранична полиция” нека да отговори на кои ГКПП има системи за вътрешно и външно видео наблюдение, както и да обясни надлежно за системата за видео наблюдение и контрол „Сори“, която бе изградена и пусната в действие именно на Кулата.
Защо Захари Пенов дори и не споменава за системата „Сори”?!
И защо ни прави на глупаци, след като по целия път от ГКПП Промахон до Серес има КАМЕРИ! На ГКПП Кулата също!Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *