МВР официално: Отмъщение или финансов дълг са версиите, по които се работи за убийството на Алексей Петров

МВР официално: Отмъщение или финансов дълг са версиите, по които се работи за убийството на Алексей Петров - 1

МВР официално: Отмъщение или финансов дълг са версиите, по които се работи за убийството на Алексей Петров

Две са основните версии за убийството на Алексей Петров, по които работи МВР – отмъщение или финансов дълг. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в интервю за „24 часа“.

„В цялата страна се работи с тежък криминален контингент във връзка с убийството на Алексей Петров и се търси евентуална тяхна съпричастност. Версиите, които сме извели, са за отмъщение или финансов дълг“, казва Стоянов.

Това е първото изявление на вътрешния министър след покушението срещу Алексей Петров, както и за първи път се споменават конкретни версии за него. До момента имаше множество спекулации за мотивите за убийството – някои го свързваха с миналото на Петров, други с разстрела на Красимир Каменов-Къро и със смъртта на Ангел Христов, известен като един от братята Галеви, трети заподозряха руска връзка, четвърти – политическа и т.н.

Днес министърът на вътрешните работи ще присъства на свиканото от премиера акад. Николай Денков съвещание със службите за сигурност заради зачестилите тежки престъпления в страната. На него Стоянов ще информира министър-председателя за хода на разследването и ще го запознае с набелязани конкретни мерки, изготвени от МВР, е споделил министърът в интервюто, информира „Лекс“.

Заместник главният прокурор Мария Павлова на свой ред заяви, че не очаква убийството на Алексей Петров да предизвика война в подземния свят. „Анализите, които тръгнаха непосредствено след убийството, са и в двете посоки. Едните казват, че може да отключи война, други – че не. Аз нямам такива очаквания. По-скоро – не. Все пак това е трети опит за покушение, за съжаление, вече успешен“, казва Павлова пред „24 часа“. Тя допълва, че няма информация Алексей Петров да се е чувствал застрашен през последните седмици.

Мария Павлова уверява, че ръководството на прокуратурата ще направи всичко възможно подобен род тежки престъпления да не останат без последици както за извършителите, така и за евентуалните поръчители.

Алексей Петров, бивша барета, някогашен съветник в ДАНС, бизнесмен, преподавател беше застрелян в сряда по време на разходка в кв. „Драгалевци“, придружаван от своя позната, която беше ранена. Още тогава от прокуратурата съобщиха, че той е бил с трима души охрана, но те не са успели да реагират. Според неофициална информация той им е казал, че няма нужда да вървят с него.

В близост до мястото на покушението са били двама украински туристи, които са чули стрелбата, но не са видели извършителя. Те са помогнали на ранената жена да подаде сигнал.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *