Медийният БОСТАН-комфорт приключи! ТВ7 с нов собственик!

Медийният БОСТАН-комфорт приключи! ТВ7 с нов собственик!

Косьо Филипов пред Big5.bg: Знам за новия инвеститор в ТВ7Актуалният собственик Джак Хеник е възпитаник на Харвард, държи руски православен канал, аналог на Fox News
„Знам за новия инвеститор в ТВ7“. Това обяви ексклузивно пред Big5.bg един от емблематичните водещи на телевизията Костадин Филипов. По думите му снощи, 17 февруари, се е състояла срещата на ръководството на медията, свързана с информацията за влизане на нов инвеститор и смяна на собствеността. Самият той също е бил поканен да присъства, но не е успял, понеже в това време е водил новинарската емисия.
Косьо Филипов потвърди, че знае, че нещо се случва около собствеността на ТВ7, но за момента не разполага с конкретни детайли по сделката.
Както първо Big5.bg написа, ТВ7 е продадена на компанията, базирана в САЩ и е свързана с банкера Цветан Василев. До момента няма официално потвърждение за сделката. Засега се знае, че сделката е сключена преди около седмица, но и към момента се пази в пълна тайна.
Според нашите източници новият собственик има вече 12 телевизионни канала в съседна Гърция и идва у нас от страна на руската банка VTB, която бе партньор на КТБ преди фалита й. Името му е Джак Ханик, той е американец, бил е член е на Борда на директорите на Fox News Channel и от дълго време работи в Русия, отново в партньорство с VTB.
Източници от ТВ7 разказаха пред BIG5.BG, че вчера са били събрани от ръководството на медията и им е било съобщено, че медията вече има нов инвеститор, който евентуално много скоро ще стане и пълноправен собственик на ТВ7. На служителите също така е обещано, че следващата седмица те ще получат заплатите си за януари, които към днешна дата все още не са им платени.
Новината, която може драстично да промени медийния пейзаж у нас, продължава да бъде премълчавана от всички национални медии. Фактът, че нито един информационен сайт извън „Афера“ не посмя да цитира разкритието на Big5.bg само доказва зависимостите, в които са изпаднали собствениците на уж свободните ни медии.
Проверката ни показа още, че 65-годишният Джак Ханик е завършил Харвард със специалност „Антропология“. След това учи режисура в Американския филмов институт в Калифорния. През 1996 г. става един от основателите на консервативния новинарски канал Fox News Channel, където е работил в продължение на 15 години. Занимавал се с документални филми, новини и предавания. На два пъти през 1990 г. и 1994 г. печели престижната американската награда „Еми“.
Научихме още, че от края на 2014 г. Джак Хеник е главен продуцент на руската православна телевизия „Царьград-ТВ“. В свое интервю пред руска медия той казва, че е помогнал за създаването на тази телевизия, за да бъде противовес на антируските репортажи на Си Ен Ен.BIG5.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *