„Менса – България“ отправя покана до кандидат-депутатите да се подложат на тест за интелигентност

„Менса – България“ отправя покана до кандидат-депутатите да се подложат на тест за интелигентност

Открита покана
До партиите и коалициите, имащи намерение да издигнат кандидати за Народни представители на предстоящите избори за Народно събрание на 5 Октомври 2014 г.
Уважаеми дами и господа,
В последната година у нас има активен обществен дебат относно възможността за провеждане на (частични) мажоритарни избори, в които да се отчитат и личните качества на кандидатите за Народни представители. В тази връзка, интелигентността е един международно признат измерител на способностите на хората. Ето защо, отправяме покана към всички потенциални кандидати за народни представители, които ще включите във вашите листи за участие в изборите за Народно събрание на 5 Октомври 2014 г., да се подложат на тест за интелигентност. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на вас, при взимането на решение кои именно кандидати да предпочетете за вашите листи.
Надяваме се, че кандидатите, които направят теста, ще оповестят своите резултати публично. „Менса – България” в този случай се ангажира да проведе теста без такса (или да възстанови таксата, ако такава вече е платена) и да потвърди резултатите на участниците след тяхното оповестяване. Тъй като индивидуалните резултати на всеки от тестваните са лични и следователно конфиденциални, то „Менса – България” не би могла да ги оповести без изрично декларираното съгласие на участниците за тяхното публично обявяване.
Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути по-късно.
„Менса – България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл”, най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.С уважение:
Христо Радков,
Председател на Управителния съвет
„Менса– България”
За контакт:
www.mensa.bg
тел. 0887 359 887
Zadkulisite.com предлага паралелно с теста за интелигентност кандидат-депутатите да се подложат доброволно и на тест за забранени субстанции. В крайна сметка, дори и интелигентни, бъдещите народни представители на Република България трябва да бъдат напълно адекватни и в кондиция, за да изпълняват служебните си задължения.zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *