Меси: В МЛС има всички условия да се играе футбол на най-високо ниво

Меси: В МЛС има всички условия да се играе футбол на най-високо ниво - 1

Меси: В МЛС има всички условия да се играе футбол на най-високо ниво

Лионел Меси смята, че първенството на САЩ не изостава много от европейските топлиги.

„Време е МЛС да направи скока, с който да завърши процеса на растеж, каквато е целта. Тук има всички условия да се играе футбол на най-високо ниво.

Мисля, че футболът в САЩ се разрасна много през последната година. Показват го и резултатите на националния отбор, който впечатли на Световното първенство в Катар. Устоя срещу всеки отбор, с който игра и все повече се доближава до нивото на мексиканския футбол. Тазгодишният турнира за Купата на лигата го доказва – няма мексикански отбор на финала“, каза 36-годишният нападател на Аржентина и Интер Маями.

И докато радостта на Меси на терена е ясна, щастието му извън терена също играе голяма роля в решението на семейството му да се премести в Южна Флорида.

„Мислихме много със семейството ми преди да приема офертата от Маями. Дойдох тук, за да мога да продължа да се наслаждавам на футбола, това е нещото, което съм искал през целия си живот.

Мога да кажа, че съм много щастлив, не само заради резултатите на терена, но и заради моето семейство и начина, по който живеем. Наслаждаваме се на града и на отношението на феновете, което е невероятно от първия ден. Не само в Маями, но и в САЩ като цяло“, добави Меси.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *