Меси: Не исках да подписвам с ПСЖ, всичко стана бързо и беше грешка

Меси: Не исках да подписвам с ПСЖ, всичко стана бързо и беше грешка

Меси: Не исках да подписвам с ПСЖ, всичко стана бързо и беше грешка

Лионел Меси даде първото си интервю в Щатите – за медията ESPN, като в него говори за трансфера в Интер Маями, как се отразява новият живот на семейството му и плановете за популяризиране на футбола в страната.

Но Лео споменава и горчилката от случилото се в ПСЖ, където изкара две години след напускането на Барселона.

„Лигата тук е претърпяла голямо развитие в последните години и това се вижда съвсем лесно – казва Меси. – Това е идеален момент за футбола в САЩ, тук предстоят изключително важни турнири в следващите години като Копа Америка и Мондиал.

Сега страната вече е обзета от треската по играта. Но всичко зависи и от хората на терена, осъзнавам колко е важно да показваме на хората силни мачове. Видях срещите на националния отбор в Катар, следя и какво се случва в турнира, в който играем с Интер – Купа на лигите.

Фактът, че няма мексикански отбор на финала, а са два тима от МЛС, е показателен колко е израснала лигата.

Трансферът ми не стана спонтанно, бе дълго обмислян с цялото ми семейство. Той е базиран на много неща, но наистина огледах всички възможни гледни точки и съм убеден, че това бе правилното решение.

Дойдох, защото тук се наслаждавам на футбола и живота, имам време за семейството си и на терена всичко се получава с лекота. Бях убеден, че е ще е така и дотук всичко е както го очаквах. Когато си щастлив извън терена, показваш всичко най-добро вътре в него.

Семейството ми е добре тук, идвали сме и преди. От първия ден сега се чувстваме добре приети, като у дома. Децата ми още са във ваканция, имаме много време с тях, играем видеоигри или просто се разхождаме. Това е нещо, което в Париж ми липсваше.

Хората ме приемат страхотно. Играхме като гости на Далас, а местните фенове ме посрещнаха, сякаш играя за техния отбор. Благодарен съм за това и го оценявам.

Контрастът с трансфера в Париж не може да е по-голям. Не крия, че никога не съм го искал… Нямах намерение да напускам Барселона, а когато стана ясно в една вечер, че това е неизбежно, сделката с ПСЖ стана за една нощ.

Всичко бе набързо. Не бе това, което исках и нещата не тръгнаха както исках. Сега е много различно.“

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *