меСТАН от боСТАН се обади: Предсрочни избори, ако ГЕРБ не разкарат ПФ. На Борисов му честитил Джим Кери, а Бареков мечтае, че има партия. С коя ръка да се прекръстя?

меСТАН от боСТАН се обади: Предсрочни избори, ако ГЕРБ не разкарат ПФ. На Борисов му честитил Джим Кери, а Бареков мечтае, че има партия. С коя ръка да се прекръстя?

ДПС щяло да осигурява гласове в парламента, за да се крепи правителството и прокарват законите, но ГЕРБ да се отърват от ПФ. Че до сега да не би ДПС да не го правеше и с ПФ?! Лютви Местан:“Ние заявихме отговорно, че сме готови да подкрепим едно правителство с ясен евроатлантически профил, без да поставяме каквото и да било условие за участие в такъв кабинет“. А иначе Местан „сериозно“ заплашва Боко с предсрочни избори, въпреки това депутатите от ДПС си им гласуват предложенията в парламента и изобщо не им пука на пуканката.
Рамадан Кунев /както е по-известен във фейсбук/ пък се корка с оттегляне от коалицията АКО…мирише. Раздава го обиден. Ултиматум има към Боко – до март месец, ако не се въведат изменения в промените в пенсионното осигуряване – развод! Иначе не му пречи, че от ГЕРБ не ги смятат за хора и си приемат законите с гласовете на ДПС. Дори Владислав Горанов си позволи да обиди публично Реформаторския блок, определяйки ги като досадно, но незаобиколимо препятствие, което определение много прилича като описание на някаква фъшкия. А Боко, Боко ще се почеше там и ще си го премести. Дреме му какво бил казал Рамадан. ПФ, които не виждат нищо лошо в това да се добива шистов газ в България, са в правителство на ГЕРБ и ДПС и по нищо не личи това да им пречи. АБВ пък какво прави още там, в кабинета, след като се разбра, че няма да има „Южен поток“, така и не става ясно. И без това социалният им министър не го бръснат за слива. Но вероятно униженията им доставят някакво извратено удоволствие. И за капак премиерът, доктор, генерал-лейтенант Борисов си призна, че ако не са били ДПС, досега да е подал оставка! Борисов: „Благодарение на ДПС приехме два закона, иначе щях да си подам оставката веднага“. И какво повече от това искате да чуете, дами и господа депутатстващи, министерстващи и банда овцеподобни гласуващи?
Изобщо, ако трябва да бъдем реалисти, а трябва!, всички в правителството харесват ДПС. Обожават ги! Само се правят на разсеяни и обидени, дърдорят, но не смеят нищо да предприемат. Това са „мишките“! „Мишка“ в политиката, „мишка“ на масата… „мишка“ и в живота. И като чуят за Борисов и Доган се попикават, размекват и разнежват. По същия начин им действа и „сиренцето“.И още малко хуморески от света на българското политическо кино:
Бареков се бил обърнал срещу част от партията си. Не стана ясно срещу коя част по-точно – тази на ДПС или тази на Ковачки? И с коя част на тялото се е обърнал? Изобщо, за коя „негова“ партия става въпрос? А на Бойко Борисов му се обадил Джим Кери. И цяла България подскочи от радост, че е избран да партнира на комедийния актьор в „От глупав по-глупав: Завръщането 2“, пък то се оказва, че не бил Джим, а Джон Кери – да му честитял победата.
Да живее коалиция „БОСТАН“! И Джим Кери!Стоян Тончев
Колаж: Иво Ангелов, Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *