Министерството на всичките работи (МВР) призна своята професионална неспособност и организационна неадекватност

Министерството на всичките работи (МВР) призна своята професионална неспособност и организационна неадекватност

Мегаминистерството от времето на Цветанов и Борисов-1 показа за пореден път безсилието си да се справи с охраната на държавната ни граница! Сегашният министър на вътрешните работи и тогавашен заместник-министър вече цяла седмица се оплаква наляво и надясно, под мост и над магистрала, от сутрин до вечер за неспособността на МВР самостоятелно да изпълни своите конституционални задължения. И по стар български обичай виновните са извън министерството на вътрешните работи и се намират на топло и на сухо в Министерството на отбраната!
Нито дума за реформата, която през времето на кабинета Борисов-1 постави на колене вътрешната защитата на държавата ни чрез закриването на Министерството на бедствията, авариите и катастрофите, за да бъде опоскан до последно държавния резерв и подчинена Гражданска защита на всемогъщата Пожарна. И от тогава само чудеса- всеки сезон е катастрофа, всяка атмосферна проява е бедствие, всеки природен трус е апокалипсис и всяка мина – бомба. Но Лилито-снегорина, Роско-бетеера, Аню-бомбата и Цецо-слушалката с гордост позираха накачулени върху бойните машини с новите си дрешки на фона на калта, мизерията и безизходицата до която добутаха България.
Нито дума за безмерния и коригиран всяка година и винаги нагоре бюджет, за вертолетите без екипажи на МВР, за единствена неизмазана стена пред Шенген, за парите за подслушване, за безбройните комисари с униформените шапки на Версаче, за тел. 112, който се самоблокира при всяка опасна ситуация.
Кой е виновен за това, че имаме МВР което е неспособно да изпълни своята основна функция- охраната на държавната ни граница, защото е заето с хиляди несвойствени и второстепенни задачи, а тромавата му структура лази след събитията и се оправдава от липсата на подготвени кадри! Кой е виновен, че в МВР непрекъснато се извършват рокади на служби и хора, за да се получи послушната амалгама от безгръбначни статисти и регистратори на високите етажи? А достойните момчета и момичета киснат в калта и студа на южната ни граница и участват в поредната безславна операция на родното ни МВР.
За тях чест и почитание за доблестта и жертвоготовността, а за техните бездарни началници- войскови привет!
А когато на всички стане безпределно ясно, че бюджета за сигурност на държавата е създаден като една постна пица, то привилегированите сектори в него ще се изправят лице в лице с необходимостта или да се реформират или да се предадат издигайки бялото знаме след своя министър Вучков!
И тогава застанали за пореден път пред неволята, ще разберем, че изборите са възможност за промяна на организацията на живота в държавата ни, а не съгласие некадърността, бездарието, бабитлъка и арогатността да ни управляват като наказание за избирателното ни безхаберие и политическата ни апатичност.
Защото неволята не отговаря на тел. 112! Тя отговаря с бюлетините при изборите!Източник: www.novaalternativa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *