Министерството на туризма трепери! Умуват как да спасят летния туристически сезон

Министерството на туризма трепери! Умуват как да спасят летния туристически сезон

Министерството на туризма трепери. Предприемат стъпки за облекчаване на визовите процедури за руснаци. Ако лятото по морето хотелите и квартирите останат празни, респективно клубове, ресторанти, атракциони от всякакъв вид и др., на местните избори в морските общини ГЕРБ ще претърпят пълен крах. От Министерството на туризма се презастраховат и отсега мънкат тревожно, че се очаква голям спад при най-масовия туризъм в България – морският.
„Основната ни цел е спасяване на лято 2015. Важно е да засилим рекламата на масовия туризъм, който за България е морският. За това целенасочено ще работим на предстоящите туристически борси за рекламата му.
Тревожната тенденция в очакванията за новия летен сезон особено по отношение на спада на традиционните пазари – Русия, Украйна и включително лекия спад от Германия и Великобритания. Целият отрасъл трябва да се фокусира много внимателно върху това да се предприемат бързи и спешни мерки за предстоящия летен сезон. Министерството на туризма е започнало срещи с всички туроператори и летища за чартърните програми и нискотарифните полети и да се засилят ранните записвания. В дългосрочен план са чартърните програми за Скандинавските страни. В кракосрочен – са предприетите стъпки за облекченията на визовите процедури – уеднаквяването им, изнесени визови центрове в отделни градове в Русия“. Това е завила на среща във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.
„С близо 14% ще бъдат намалени тарифите за круизните кораби от страна на министерството на транспорта и съобщенията, предвид последните положителни тенденции за увеличаване на ръста им“, допълва Ангелкова.ЗАД КУЛИСИТЕ.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *