Министър Лили се скри от скандала със санирането

Министър Лили се скри от скандала със санирането

В програмата влизат луксозни сгради, старите отпадат
Има нещо много гнило в програмата за „безплатно“ саниране на сгради. Толкова гнило, чи министър Лили се е скрила след разследване на Нова телевизия, която е получила информация за скандални факти. В предаването беше подчертано, че много граждани няма да кандидатстват, защото не вярват в справедливостта на прогамата.
А ето и скандалния случай.Суперлуксозна и нова сграда в столичния квартал „Лозенец“ ще бъде санирана по проекта за енергийно обновяване на домовете. Сградата ще бъде обновена изцяло със средства от държавата и Европа. В същото време, хората от панелен блок в град Гоце Делчев, който е пред разпад, са подали искане за саниране, но тяхната кандидатура е била отхвърлена.
Блокът в Гоце Делчев е на 40 години и има спешна нужда от саниране. На много места мазилката пада. Има течове в общите части и между етажите. При отхвърлянето на искането им за саниране живеещите в блока получили като обяснение, че в блока е имало само 36 апартамента и не е достигнало едно жилище за да бъдат одобрени.Живеещите в отхвърления блок са в недоумение и се питат, как е възможно една къща да може да бъде одобрена за саниране, а техният блок с 36 апартамента – не.
За санирането правителството предвижда да похарчи 1 милиард лева.
От Министерството на регионалното развитие на Лиляна Павлова са обещали събеседник, който да даде информация по скандалния случай. След като всичко е било уточнено и предаването е било отложено с една седмица от министерството на Павлова вчера са спрели да отговарят на телефонните повиквания.www.no-comment.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *