Миролюба Бенатова: Всеки е изненадан от убийството на Алексей Петров

Миролюба Бенатова: Всеки е изненадан от убийството на Алексей Петров - 1

Миролюба Бенатова: Всеки е изненадан от убийството на Алексей Петров

„Отиват си ключови фигури, които знаят много и помнят много. Това не са случайни хора, не са дребни риби на ниско ниво в наркоразпространението например. Това са хора наистина с информация, която би могла да навреди“. Това коментира пред БНР журналистът Миролюба Бенатова относно показното убийство на Алексей Петров.

„Всеки е изненадан от това убийство. Такива неща не се очакват, особено когато става въпрос за толкова голяма фигура, която е минала през всичко. Това е човек, който, след като беше абсолютно оправдан по всички обвинения, той вече нямаше какво да губи, можеше да започне отново и той го направи с много голяма страст – своето връщане на ключови позиции в държавата. Никой не очаква такъв човек, който се е утвърдил и правеше всичко възможно да изглежда светъл, утвърден и голям авторитет, да бъде убит“, изказа мнението си тя.

В предаването „Преди всички“ Бенатова разказа за отношенията между бившата барета и Бойко Борисов през годините. По думите ѝ между двамата е вървял процес на „сдобряване“:

„Вървеше един много странен публичен флирт, който беше един много маскиран страх може би, от двете страни нещо си казваха на втори план“.

Тя напомни също, че в рамките на сегашния парламент промените в Кодекса за застраховане – такива, каквито се очакваше, минаха напълно безпроблемно:

„Всички бяха съгласни с нещо коренно различно от това, което беше преди няколко месеца. Не стана ясно на каква цена“.

Бенатова цитира колега от „Kлуб Z“, според когото Алексей Петров е получил голяма обществена поръчка за доставка на техника – компютри, в последните няколко месеца, в рамките на 300 млн. лв.:

„Може би сега е моментът от МС да кажат дали това е вярно, дали Алексей Петров е бил близък на настоящата власт, в какво качество, в какво се е изразявала тази близост и дали е имало някакъв материален интерес“.

Миролюба Бенатова напомни и връзките на Алексей Петров с Никола Филчев.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *