Михал Шуран спечели 70-ата Международна колоездачна обиколка на България

Михал Шуран спечели 70-ата Международна колоездачна обиколка на България

Михал Шуран спечели 70-ата Международна колоездачна обиколка на България

На 31 август се проведе финалният етап, който излъчи големия победител в 70-ото издание на Международната колоездачна обиколка на България, реализирано със съдействието на ДЗИ.

Чешкият състезател Михал Шуран триумфира в Обиколката под бурните овации на събралата се публика в гр. Шумен. Последният етап с дължина 128 км. от Сливен до Шумен бе спечелен чрез финален спринт от Микеле Гацоли, представител на отбора Astana. За италианеца това бе втори етапен успех в Обиколката.

Носител на жълтата фланелка стана Михал Шуран, която му бе връчена от Катя Свещарова, управител на ГА ДЗИ Шумен. Михал взе и бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач.

Зеленото трико за „Най-активен състезател“ бе спечелено от унгареца Жолт Истлщекер, докато в категорията за „Най-добър млад състезател“ стана Лука Йени от Team EF Education-NIPPO Development.

Най-доброто българско представяне е на Мартин Папанов, който стана шести в генералното класиране. Специална награда получи най-добре представилият се състезател до 23 години – Габриел Грозев.

Габриел Грозев

В отборното класиране на първо място станаха състезателите от Voster ATS Team, на второ се класираха ATT Investments, а бронзът бе спечелен от Education First.

В 70-ото юбилейно издание на Колоездачната обиколка на България се включиха 121 състезатели от 28 държави. В рамките на 5 дни те изминаха над 700 км. по едни от най-предизвикателните трасета в страната. Зрелищното спортно събитие за поредна година се проведе с подкрепата на ДЗИ – застрахователното дружество с най-дългогодишна история у нас.

* Съдържание на КВС Груп 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *