Моника и разследвана от прокуратурата градят „имиджа“ на Станишев

Моника и разследвана от прокуратурата градят „имиджа“ на Станишев

След отстраняването му от лидерския пост в БСП Сергей Станишев отново разчита за ПР-а си на Моника. Тя е привлякла в екипа си Мария Дивизиева, на която прокуратурата й повдигна обвинение. Според разследващите Дивизиева е помагала да бъдат незаконно присвоени пари от еврофондовете. Поради обвинението Дивизиева бе принудена да излезе в отпуск докато бе началник-кабинет на предишния премиер Пламен Орешарски. На 8-ми май Дивизиева бе разпитана в ДАНС.
Тогава стана ясно, че тя е съдействала чрез съвети, разяснения и обещание за проекта „Информационна система за прозрачност във военните съдилища“, който се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет“ и е спечелен от Военно-апелативният съд. Стойността на проекта е за над 730 000 лв., а реално са изразходвани 520 000 лева.В момента прессъобщенията на Станишев се пишат и редактират от двете близки приятелки – Моника и Дивизиева. След това те се изпращат до пресцентъра на БСП.
Според запознати Дивизиева е била лично назначение на Моника в кабинета на Пламен Орешарски, както и на Петър Стоянович като министър на културата, който живее заедно с Мария Дивизиева.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *