МОНОЛОГ НА ТЪПАКА

МОНОЛОГ НА ТЪПАКА

Отчайващо е всеки ден да установяваш, че си тъпак, кретен, дебил и полуидиот. И нямаш избор – казват ти го отговорни хора, уж избрани във властта, назначени, така да се каже, от мнозинството от сбора от племена, които населяват нещастната ни територия. Всеки ден гледаш, слушаш или четеш новини за ограбени старци, пребити хора, неприсъстваща полиция и пр. гнусотии. Всеки ден гледаш, четеш и слушаш каква глупост са натворили законотворците. Години наред е така. И наивно се питаш: Защо тия тъпанари – депутатите, не гласуват един закон за неприкосновенността на частната собственост? Ако някой нахлуе с взлом у дома ти, застреляй го. И не се занимавай повече с разбойниците и останалите примати, които те презират, унижават и те убиват?
Защо тия депутати – поне един да се беше намерил, не предлагат и не гласуват законопроект за регресния иск, с който да задължат прокуратурата и съда да търсят отговорност от разследващите органи за безразличието и бездействието им, когато бандити ограбят, насилят и пребият поредния старец и старица или който и да е човек? Нека прокурорът да носи отговорност – материална, дори и 1% от нанесените щети на жертвата. Нека да се бръкне в джоба, че не е постъпил по законовия начин. Нека усети финансово и морално, както и служебно, че не може да е безучастен към страданията на хората. Нека и съдията го усети, когато в Страсбург осъдят държавата. Нека и адвокатите да застраховат пледоариите си. И да са отговорни към клиентите си, когато губят делата им, защото се договарят за едни пари с противниковата страна.
Бълнувам си аз за едни правила. Които, докато не се приемат, ще ни заставят да живеем в същата кочина, в която живеем и до ден днешен от години.
У нас всичко е камуфлаж, бутафория и хорър от каламбури в мрежите. Някаква отчайваща безотговорност. Или бездушно безразличие. Каквото и да е, то е убийствено.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *