МОСКОВСКАТА ВЪЗПИТАНИЧКА МЕРКЕЛ И ПРИЗНАТО КОРУМПИРАНИЯТ ШОЙБЛЕ ЗАЛОЖИХА НА АВТОРИТАРНИЯ ЛЕНИНИСКИ ПРИНЦИП – „КРАЧКА НАЗАД – ДВЕ НАПРЕД“

МОСКОВСКАТА ВЪЗПИТАНИЧКА МЕРКЕЛ И ПРИЗНАТО КОРУМПИРАНИЯТ ШОЙБЛЕ ЗАЛОЖИХА НА АВТОРИТАРНИЯ ЛЕНИНИСКИ ПРИНЦИП – „КРАЧКА НАЗАД – ДВЕ НАПРЕД“

„Меркел се изсра на синьо-звездния флаг“ – Ако ми позволите да перефразирам думите на Бжежински…
Тази държавичка, населена с варвари по дух, в които властва все още атавистичното преклонение пред Вожда, само за някакви си 144 години от създаването си успя да предизвика две опустошителни световни войни и една фатална за европейския континент финансова криза.
Възпитаничката на Москва, Меркел, и признато корумпиранияТ Волфганг Шойбле, са типични представители на партокрацията – себични, авторитарни, надменни, некомпетентни. Спасявайки личните финанси на спонсорите си, при кризата с токсичния гръцки дълг през 2010 г., нахакаха Европа в такава невероятна финансова каша, последствията от която ще ги носим поне 100 г. И за парадокс, залагайки на авторитарния Ленински принцип „крачка назад – две напред“. Хубаво, но и Ленин, и остеритета се провалиха като политики. Не че ще си признаят съвременните ленинисти – той и Ленин не си признаваше, та агонията продължи 70 години…
Моля, само някой да не ми рекне, че БРИКС ще оправят нещата – първо, скапващата се икономика на Европа не е от техен интерес, което не значи, че няма да похиенстват и напазaруват водещи компании със свежия си паричен ресурс. И второ – те залагат на добрия стар долар.
Никой не вярва на безпомощните европолитици, а Германия загуби авторитет за нови 50г., поне докато това поколение политици и техните ученици се пръждосат в небитието… Щото, ние ще забравим, но финансовите пазари имат дълга памет… Ще си сипя….
Without Prejudice
Carthago delenda est (Картаген трябва да се унищожи), завършвал всяка реч в Сената Катон Стари. Меркел от месеца повтаря същите думи за Гърция. Въпреки предупрежденията за ефекта на доминото за целия Съюз.
Всички световни светила прегракнаха да се изказват в защитата на финансово-икономическия суверенитет на Гърция през последните месеци.Нобелистите проф. Пол Кругман и Джоузеф Юджийн Стиглиц, проф. Джеймс Гълбрейт, проф. Дан Родрик, проф. Пол де Гро и мнозина други. Цяла група водещи икономисти излязоха с открито писмо в „Гардиън: „Greece needs debts cancelled and growth”. WSJ и Washington Post в серия от статии разстреляха действията и решенията на Меркел & Co, като антипазарни, но не би…
Германското дебелоглавие, да приемат нещата лично, да водят войни и слабостта им към геноцида се оказа над всичко. Повториха нощта на дългите ножове и SS манталитета за пореден път взе връх над разума.
Гърция пропусна момента да излезе от еврозоната, когато банките им все още имаха ликвидност. Просто не вярваха, никой не вярваше в АНТИпазарната и антикапиталистическа логика и развитие на последвалите събития. И както коментира поредното светило на световната икономика Джефри Сакс: „Европа е на път да рухне заради суетата и цинизма на шепа банкери и политици”.
Е, Меркел е на път да постигне своето, опирайки се на шепа помияри от бившия съветски блок, които са свикнали да имат господар – ще извърши своя тих преврат за да дойдат старите удобни политици на Гърция, които носят и вината за днешното състояние на страната… А после??
Страните от ЕС имат общо 12 ТРИЛИОНА дългове, от които 9 трилиона – са на тези от еврозоната. Тази година Гърция има пик на плащанията, но във всяка една от следващите години екшънът ще се повтаря.
Добрата новина е, че ЕЦБ си построи офис сграда за 2.4 милиарда И показахме на Америка как се харчат пари на европейския данъкоплатец. Щото американскoто и копие струва нек’ви 950 милиона долара..
България била корумпирана страна, а?
Тодор Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *